Matović ubijen sa dva metka u glavu

Prema nezvaničnim saznanjima, automobil u kojem je Matović ubijen nije imao spoljnih oštećenja
510 pregleda 20 komentar(a)
Radovan Matović, Foto: Facebook
Radovan Matović, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.02.2016. 06:41h

Novljanin Radovan Matović - Rakela (41) ubijen je juče u Đenovićima, a policija provjerava da li je ta likvidacija nastavak obračuna crnogorskih kriminalnih klanova.

Matovićevo beživotno tijelo pronađeno oko 11 sati, u njegovom “audiju” koji je bio parkiran nadomak vile “Mega” u tom naselju.

Ubica je, prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” ispalio dva metka u glavu Novljanina, a potom pobjegao.

Istražitelji su u automobilu pronašli dvije čaure.

Prema nezvaničnim saznanjima iz Uprave policije automobil u kojem je Matović ubijen nije imao spoljnih oštećenja.

Viša tužiteljka Maja Jovanović sinoć, do zaključenja ovog broja lista, nije kvalifikovala djelo, jer nijesu bili završeni preliminarni nalazi obdukcije koju je juče naložila.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da su inspektori, u prvim trenucima istrage, provjeravali njegove kontakte sa crnogorskim podzemljem, ne bi li ušli u trag egzekutoru.

Navodno, on je bio veoma blizak jednom od dva kriminalna klana iz Kotora koji se povezuje sa švercom kokaina.

Zbog toga se u bezbjednosnim krugovima juče spekulisalo da bi Matovićeva smrt mogla biti nastavak obračuna među crnogorskim klanovima, koji je počeo nakon nestanka tovara kokaina u vodama kod Valensije krajem 2014. godine.

Sukob oko nestanka tovara kokaina početkom 2015. godine “preselio” se iz Španije u Crnu Goru i Srbiju. Glave kriminalaca navodno uključenih u taj posao počele su da padaju već u februaru 2015. godine kada je u Beogradu ubijen Goran Radoman. Dva mjeseca kasnije - 17. aprila 2015. godine, u Budvi je najvjerovatnije greškom, ubijen nekadašnji poslanik LSCG Saša Marković. Istražitelji vjeruju da je i tog dana meta bio njegov kum Goran Đuričković, koji je ubijen 27. oktobra iste godine u Budvi.

Par mjeseci prije likvidacije Đuričkovića, policija je uhapsila Podgoričanina Aleksandra Markovića i Južnoafrikanca Gregori Majkla Ferarisa, koji su navodno trebali da likvidiraju tog Budvanina.

Feraris je inspektorima nakon hapšenja, navodno, priznao da je u Crnu Goru došao da likvidira Đuričkovića, a da je to ubistvo platio vođa crnogorske mafije koji živi u Kotoru.

On je kasnije negirao svoju izjavu, tvrdeći da mu policija podmeće.

Ubijeni Novljanin od ranije je poznat organima gonjenja, a policija ga u svojim evidencijama ima poslednjih deceniju i po.

Prije trinaest godina hapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije policajca Radomana Lutovca u hercegnovskom naselju Čela. Kasnije je oslobođen optužbi, jer je utvrđeno da on nije ni pucao, već da je metak koji je pogodio Lutovca ispalio neko od njegovih kolega.

Matović je više godina proveo u zatvoru i protiv njega su podnijete krivične prijave za brojna krivična djela.

On je u blizini Gradske luke držao parking na zemljištu čiji je vlasnik ruska firma Eurolend registrovana u Herceg Novom, a na čijem su čelu Evgenij i Artem Medvedev.

Bonus video: