Laban: Premijer da se izvini zbog hapšenja Šćepanovića i Turovića

Laban je kazao da sve ovo dovodi do sumnje da su dva studenta Aljoša Turović i Petar Šćepanović privedeni samo zato što su opoziciono nastrojeni i što su članovi Pokreta za neutralnost ili Asocijacije studenata i omladine Pokreta za neutralnost Crne Gore, kao i članovi Građanskog otpora
156 pregleda 17 komentar(a)
Nemanja Laban, Foto: Pokret za neutralnost
Nemanja Laban, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 21.02.2016. 17:53h

Predsjednik Asocijacije studenata i omladine Pokreta za neutralnost Crne Gore Nemanja Laban najoštrije je osudio hapšenje članova Građanskog pokreta Otpor Petra Šćepanovića i Aljoše Turovića i traži izvinjenje i od policije i od premijera zbog nedoličnog ponašanja njegovog obezbjeđenja.

"Ovo je još jedan u nizu primjera kako vlasti u Crnoj Gori sprovode diktaturu. Da li je moguće da u 21. vijeku, u vrijeme demokratije, u našoj državi vlada strah od javne riječi i zar je moguće da je naša policija u stanju da privede i drži u pritvoru dva studenta, dva mlada građanina Crne Gore, iz razloga što su slikali premijerov službeni automobil koji je ometao normalni protok saobraćaja i stvarao gužvu, imajući u vidu da smo mu to isto vozilo kupili mi – građani Crne Gore, da se od naših para vozi i da se od naših para održava. Ovaj potez policije je za svaku osudu. Očigledno da naša gospoda iz Vlade na čelu sa premijerom još uvijek vladaju kao što su vladali tokom `90-tih ratnih godina, kada nije bilo slobode govora, te da su zaboravili da smo odavno ušli u 21. vijek - vijek demokratije, kao i da je po svim evropskim i demokratskim pravilima najvažnije pravo slobode govora, pravo slobode kretenja i mišljenja, pa i slikanja na javnim mjestima", kazao je Laban.

Laban je kazao da sve ovo dovodi do sumnje da su dva studenta Aljoša Turović i Petar Šćepanović privedeni samo zato što su opoziciono nastrojeni i što su članovi Pokreta za neutralnost ili Asocijacije studenata i omladine Pokreta za neutralnost Crne Gore, kao i članovi Građanskog otpora.

"Očigledno vlastima u Crnoj Gori ne odgovara da neko bude protiv njih, da priča istinu, te da svi moramo ćutati. E pa gospodo iz vlasti, malo ste se zeznuli. Baš ta dva studenta što ste priveli, ostali aktivisti Pokreta za neutralnost i moja malenkost ćemo se boriti za tu slobodu i nećete nas zaustaviti na tom putu. Jedva čekam da čujem i vaše prijave za ove studente, koji ništa protivzakonito nijesu uradili, ali možda vi napišete u prijavi da su spremali napad na premijera. Ovo treba da bude sramota za jedno društvo i jednu "demokratsku" državu", zaključio je Laban.

Bonus video: