MEĐU VOZILIMA I AUTOMOBIL KOJI KORISTI PREMIJER

Članovi Otpora privedeni jer su fotografisali nepropisno parkirane automobile sa službenim tablicama

"U blizini restorana ''Dali'' fotografisali su nepropisno parkirane automobile, među kojima je jedno od njih imalo registarske oznake PG CG 003. Još se nalaze u policijskoj stanici"
168 pregleda 143 komentar(a)
Petar Šćepanović, Aljoša Turović, Foto: Facebook
Petar Šćepanović, Aljoša Turović, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.04.2019. 19:26h

Članovi Građanskog pokreta otpora Petar Šćepanović i Aljoša Turović nakon višečasovnog zadržavanja su pušteni iz policijske stanice, gdje su danas privedeni zbog fotografisanja nepropisno parkiranih automobila sa službenim registarskim oznakama, saopšteno je iz GP Otpor.

Kako su kazali iz Otpora, studenti Šćepanović i Turović bili su u povratku sa protesta koji je organizovala građanska grupa „KANA – Ko ako ne arhitekt“.

"U blizini restorana ''Dali'' fotografisali su nepropisno parkirane automobile, među kojima je jedno od njih imalo registarske oznake PG CG 003".

Vozilo sa oznakama PG CG 003 koristi premijer Milo Đukanović koji ima status štićenog lica.

Osobe koje imaju status štićenog lica sa službenim vozilom imaju prava na cjelodnevno korišćenje vozila i parkiranje na bilo kom mjestu.

Privođenje njihovih članova, osudili su iz Otpora, navodeći da su se Šćepanović i Turović ponijeli kao savjesni građani.

"Građani nijesu u obavezi da znaju, koji automobili su štićenih osoba, a koji ne. Službenici koji štite premijera bi trebali da objasne proceduru, a ne da ih privode. U Otporu ovo privođenje doživljavamo kao demonstraciju sile, jer nije postojao ni jedan osnov po kom se mogu zadržati u policijskoj stanici", navodi se u saopštenju Otpora.

Oni navode da je dužnost svakog građanina je da ukaže na kršenje zakona.

"Očito da premijeru u javnosti ne odgovara imidz povlaštene ličnosti. Ovim postupkom policije guši se svaki pokušaj da lica sa službenim automobilima budu pod budnim okom savjesnih građana, rekao je Šćepanović.