Partizan bolji i iskusniji od Arsenala

Ragbi klub Partizan savladao je juče ekipu Arsenala iz Tivta rezultatom 33:0, u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu FK Sloga u Radovićima
90 pregleda 0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Goran Kapor
Arsenal, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 21.02.2016. 14:34h

Ragbi klub Partizan savladao je juče ekipu Arsenala iz Tivta rezultatom 33:0, u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu FK Sloga u Radovićima.

Tivćani su na početku utakmice dobro krenuli, imali jedan uspješan napad i položili loptu preko esej linije, ali pogodak nije priznat jer je sudija svirao prekršaj - unaprijed dodatu loptu. Nakon toga gosti iz Beograda preuzimaju inicijativu i sa esejom dolaze u vođstvo od 5:0. Tivćani su igrali ravnopravno do pred kraj poluvremena, kada je za Partizan svirana kazna, koju su Beograđani iskoristili da na pauzu pođu sa 8:0.

U drugom dijelu utakmice nakon nekoliko povreda i izmjena popustila je odbrana Tivćana, što je iskoristila iskusnija ekipa gostiju da do kraja meča postigne još četiri eseja, uz jedno pretvaranje i kaznu za konačnih 33:0.

Predsjednik Arsenala Igor Adžaip kazao je da je ipak zadovoljan igrom, uprkos porazu od boljeg tima.

"Konačni rezultat ne prikazuje realan odnos snaga, naročito zbog propuštenih šansi u prvom poluvremenu. Sada nam predstoje pripreme za učešće na međunarodnom turniru u olimpijskoj verziji ragbija 7 koji će se igrati 12. i 13. marta u italijanskom gradu Rovereto. Želim d ase zahvalim prijateljima kluba, kojinam omogućavaju takmičenja, poput Porto Montenegra, Opštine Tivat, štamparije "D Photo" i FK Sloga", naglasio je Adžaip.

Utakmica je odigrana pred stotinjak gledalaca, a i gosti su imali organizovana ekipu navijača.

Bonus video: