Eliminisan i Danilo Pantić

Crnogorski džudisti bili su daleko od medalja na gran priju u Dizeldorfu, pošto je i posljednji naš reprezentativac, Danilo Pantić, eliminisan u drugom krugu kategorije do 100 kilograma
55 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: Luka Zeković
Danilo Pantić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.02.2016. 10:30h

Crnogorski džudisti bili su daleko od medalja na gran priju u Dizeldorfu, pošto je i posljednji naš reprezentativac, Danilo Pantić, eliminisan u drugom krugu kategorije do 100 kilograma.

Bolji od aktuelnog juniorskog prvaka Evrope, Pantića, bio je Portugalac Žorž Andrade .Razlika u iskustvu bila je nepremostiva prepreka mladom Nikšićaninu, jer je Andrade osvajač medalja sa največih takmičenja - grend slema u Bakuu prošle godine, ali i na dva uzastopmna gran prija u Zagrebu.

Pantić je već na startu zaradio kaznu (šido), a nakon minut i po borbe, prvak Evrope za džudiste do 23 godine iz Vroclava 2013. Andrade, uspio je da odličan napad završi iponom.

Pantić je bio slobodan u prvom kolu, a do drugog kola pobjedom nad Azerbejdžancom Abdulaho Rasuluom (trećom od novembra). Od izabranika mHuberta-Hupa Rorauera, drugi krug izborio je još Srđan Mrvaljević u kategoriji do 81 kilogram. U istoj kategoriji 20-godišnji Marko Bubanja izgubio je u prvom kolu.

U prvom kolu kategorije do 73 kilograma izgubio je i Nikola Gušić.

Prvo mjesto na gran priju donosi 300 olimpijskih bodova i 3.000 dolara.

Bonus video: