Policija vratila Bajčetiću demolirani "megan"

"Automobil, pušten iz pritvora, nije se mogao sam od sebe demolirati”
49 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.02.2016. 07:42h

Podgorička policija vratila je nakon četiri mjeseca demoliran “renault megan” odborniku Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Opštine Podgorica Nikoli Bajčetiću.

Bajčetić je uhapšen 17. oktobra prošle godine ispred Skupštine Crne Gore u okviru policijske akcije razbijanja mirnog protesta DF-a.

Njegov automobil tada je policija oduzela, nakon što je njim prošao kroz policajce koji su razbili protest.

“Automobil mi je vraćen demoliran u četvrtak, na osnovu rješenja sutkinje Željke Jovović”, kazao je “Vijestima” juče Bajčetić.

Dodao je da mu se sudi za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, a da niko ne optužuje policajce koji su ga udarali i demolirali njegovo vozilo.

“Nekoliko policajaca, koji su na suđenju svjedoci protiv mene, izjavili su da niko od njih nije udarao automobil. Tvrdili su i da nisu vidjeli da je bilo ko od njihovih kolega udarao pendrecima po ’meganu’.

Postavlja se pitanje odakle onda tolika oštećenja na vozilu”, rekao je Bajčetić.

Dodao je da se “automobil, pušten iz neosnovanog pritvora, nije mogao sam od sebe demolirati”.

Na snimku koji je objavljen nakon razbijanja mirnog protesta DF-a na YouTube-u vidi se kako oko deset policijskih službenika lome vozilo Bajčetića izvlače ga, i tuku prilikom hapšenja.

U tadašnjem saopštenju Uprave policije navedeno je da je Bajčetić automobilom probio postavljenu policijsku patrolu i kordon.

Bonus video: