Filipu Radoviću u Linjanu medalja i u dublu

1 komentar(a)
Filip Radović i Nikolaj Lupulesku, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Filip Radović i Nikolaj Lupulesku, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 20.02.2016. 15:59h

Nakon juniorskog srebra, te seniorskog zlata, u pojedinačnoj konkurenciji, Filip Radović se domogao bronze i u ekipnoj konkurenciji na paraolimpijskom stonoteniskomOpen turniru koeficijenta 40 u italijanskom Linjanu - najbolji crnogorski paraolimpijac je odličje osvojio u paru sa Holanđaninom Basom Hergelinkom.

Njih dvojica su u grupi pobijedili rusko-srpski par Karpov - Jovanović sa 2:0, kao i ekipu Velike Britanije sa 2:0, u kojem je Filip pobijedio devetog igrača sa svjetske liste i bivšeg evropskog vicešampiona, Kima Dejbela sa 3:0.

Radović i Hergelink su u četvrtfinalu bili boljj od japansko-italijanskog para Ivabuci - Kalem sa 2:1, dok su u polufinalu zaustavljeni od ruske ekipe Lukjanov- Nozdrunov sa 2:1.

"Ovo je bio izvanredan turnir za Filipa. Iza njega je nedjelja puna kvalitetnih mečeva. Odlično je otvorio paraolimpijsku sezonu", rekao je Nikolaj Lupulesku, trener Filipa Radovića.

Uoči turnira u Linjanu, Radović je na svjetskoj PTT rang listi u juniorskoj konkurenciji (igrači do 21 godine) zauzimao četvrto, dok je na seniorskoj listi bio na 20. mjestu.

Konačna odluka da li će Radović dobiti jedno od dva mjesta u klasi 10 koje po posebnoj proceduri vode na Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru biće poznata 12. marta kada zasjeda Bipartitna komisija ITTF-a.

"Rasterećeno čekamo odluku o nastupu u Rio de Žaneiru, poslije koje ćemo praviti detaljan plan nastavka sezone. U svakom slučaju, u maju nas očekuju dva jaka turnira u Laškom i Bratislavi, takođe koeficijenta 40", dodao je Lupulesku.

Bonus video: