Spletom okolnosti postao mafijaš

“U tom periodu Marović je za nas bio jedan uspješan čovjek, uspješan političar... I za mene je predstavljao autoritet”...
59 pregleda 36 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2016. 14:34h

Rajko Kuljača kazao je tužiocima da nadležnima nije prijavljivao kriminalne aktivnosti grupe na čijem je čelu bio Svetozar Marović, jer je on za njih tada predstavljao uspješnog, partijskog čovjeka i biznismena.

To piše u zapisniku sa saslušanja Kuljače u predmetima TQ Plaza i izgradnje platoa na Jazu, u kojima je stekao status svjedoka saradnika.

Zapisnici su pročitani na suđenju advokatu Vladanu Bojiću, optuženome da je tadašnjem klijentu Jeleni Rađenović prenio detalje sa saslušanja Kuljače, koji su tada proglašeni tajnom.

“U tom periodu Svetozar Marović je za sve nas bio jedan uspješan čovjek, uspješan političar, partijski čovjek, svi smo ga doživljavali kao personu, on je za nas, pa samim tim i za mene predstavljao autoritet”, rekao je Kuljača.

U izjavi piše da je rekao da nije uzeo centa od ilegalnih poslova dok je on bio gradonačelnik Budve.

“Dok sam radio u Opštini Budva u prvom momentu vjerovao sam svojim saradnicima, ali vremenom vidite način na koji pojedini rade... a vi ste tu i na to pristajete... Upravo sam spletom tih okolnosti postao član kriminalne grupe”, rekao je Kuljača.

Kuljača je u svjedočenju Marovića jasno označio kao “inspiratora svih događaja i aktivnosti”.

To je dio Kuljačinih odgovora na pitanja advokata Vladana Bojića.

Sudija Nenad Vujanović konstatovao da je sa tog zapisnika skinuta oznaka tajnosti radi vođenja krivičnog postupka protiv advokata.

On je prihvatio predlog odbrane da se u dokaze uvrsti i Ugovor o punomoćju između Bojićeve advokatske kancelarije i Jelene Rađenović u tom postupku.

Bojić je ranije rekao da nije počinio krivično djelo i da je njegova dužnost bila da tadašnjeg vlastodavca obavještava o radnjama koje je preduzimao.

Jelena Rađenović supruga je Lazara Rađenovića, koji je takođe osumnjičen da je učestvovao u malverzacijama u dva predmeta koja se vode pred Specijalnim tužilaštvom.

Suđenje se nastavlja 23. marta.

Kuljača: Branislav Gugi Savić mi je prijetio ubistvom

Kuljača je u svom iskazu svjedoka saradnika naveo i da mu je vlasnik preduzeća "Gugi komerc" Branislav Savić Gugi prijetio ubistvom.

Savić je juče uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u višemilionskim malverzacijama u Budvi.

Bonus video: