Vidoje Stanišić: Nisam pacijent pa da napadam policiju naoružanu do zuba

Radoslavu Stanišiću, Vidoju Stanišiću, Nikoli Markoviću, Željku Popoviću, Saši Klikovcu i Branku Vukaniću sudi se za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti
1713 pregleda 28 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.02.2016. 07:39h

Grupa optuženih Zagoričana saopštila je juče na sudu da su ih policajci u podgoričkom klubu Velvet bez povoda isprskali suzavcem i pretukli 27. decembra.

Radoslavu Stanišiću, Vidoju Stanišiću, Nikoli Markoviću, Željku Popoviću, Saši Klikovcu i Branku Vukaniću sudi se za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Oni su juče u podgoričkom Osnovnom sudu negirali krivicu da su izvršili krivični djelo. Vidoje Stanišić je rekao da će se spaliti na trgu ako nije istina sve što govori.

“Desetak minuta nakon što smo ušli u 'Velvet', policajci maskirani fantomkama i naoružani heklerima upali su u kafić i počeli da udaraju i guraju ljude. Sa desne strane prišao mi je jedan od njih i poprskao me suzavcem, od kojeg sam odmah oslijepio. Mislio sam da ću umrijeti, nijesam mogao vazduh uhvatiti. Dok sam se borio za vazduh, oni su udarali pendercima i nogama. Nijesam uzvraćao. Nisam ja pacijent iz 'Laze Lazarevića' pa da napadam policiju naoružanu do zuba. Došao sam u provod, a ne da se sa njima bijem”, rekao je Stanišić.

Kazao da bi oni trebalo da budu oštećeni, a ne optuženi.

Njegov brat Radoslav rekao je da nema potrebe da iznosi odbranu, jer zna da je “već unaprijed osuđen”.

I ostali okrivljeni tvrdili su da su mirno stajali kada su ih policajci napali.

Niko od oštećenih policajaca nije se pojavio na pretresu, ali su opravdali odsustvo.

Da li je Vidoje nosio naočare i kako nisu polomljene u napadu

Na pitanje sutkinje Larise Mijušković Stamatović da li je nosio naočare te večeri, Vidoje je rekao da nije, dok je Marković tvrdio da “Vidoje nikad ne skida naočare, pa čak ni u diskoteci”. Jedan od policajaca je tužiocu ranije rekao da je Vidoja prepoznao po naočarima.

Ostali optuženi nijesu bili sigurni da li je nosio naočare, dok je Vidoje tvrdio da mu je brat kasnije u Urgentnom donio naočare, te da zato nijesu bile uništene u napadu policije.

Oni su podnijeli krivičnu prijavu protiv policajaca.

Bonus video: