U Nikšiću i Baru oduzeti pištolj i revolver

55 pregleda 2 komentar(a)
Revolver, Foto: Shutterstock
Revolver, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.02.2016. 15:47h

Nikšićka i barska policija su su od dva lica oduzela dva komada vatrenog oružja – revolver i pištolj, koji su ova lica ilegalno posjedovala, saopšteno je iz Uprave policije.

"Nikšićka policija je u okviru akcije "Racija", u prostorijama Mjesne zajednice Vir, 17. februara 2016. godine, pronašli odbačeni pištolj marke "Crvena Zastava", cal. 9 mm, kao i 4 pvc kesice sa sadržajem suve biljne materije zelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana. Oružje i biljna materija su izuzeti sa lica mjesta. Policija je diošla do saznanja koja ukazuju na sumnju da oružje pripada D.G. (21) iz Nikšića. O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se D.G. privede, kao i da se oružje uputi na vještačenje u Forenzički centar nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su barski policajcu 18. februara ove godine, u naselju Stari Bar, zaustavili vozilo "Seat Leon", tivatskih registarskih oznaka, i tom prilikom su izvršili pregled vozila i lica.

"Pregledom vozila i lica A.Š. (22) iz Bara pronađeno je vatreno oružje – revolver marke "Zastava 357", kao i šest metaka istog kalibra u ilegalnom posjedu. Oružje je oduzeto od A.Š. koji je uhapšen. O događaju je obaviješten ODT u Baru koji je ocijenio da postoje elementi kaznenog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i naložio da mu se A.Š. uz krivičnu prijavu privede na dalju nadležnost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: