Lara Gut povela trku u Svjetskom kupu

Gut je iskoristila ispadanje Vonove, da preuzme lidersku poziciju u generalnom poretku Svjetskog kupa sa 1.073 poena, 13 više od Von
0 komentar(a)
Lara Gut, Foto: Reuters
Lara Gut, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2016. 13:29h

Švajcarkinja Lara Gut pobjednica je sedmog spusta u sezoni, koji je po prvi put za Svjetski kup alpskih skijašica održan u italijanskom Latuilu. Gut (1:35,57 minuta) je do pobjede došla na zastrašujućoj padini i stazi koju je postavio Frank Berto, iako je u gornjem dijelu staze napravila nekoliko grešaka.

Ipak, staza sa izuzetnim strminama i naglim zavojima učinila je da i druge skijašice griješe, pa je najbolja takmičarka u istoriji Svjetskog kupa, Amerikanka Lindzi Von, završila u snijegu nakon jedne od krivina poslije prvog prolaznog vremena u kojem je imala 16 stotinki prednosti nad konkurentkinjama.

Sa 1,02 sekunde zaostatka druga je bila Austrijanka Kornelija Huter, dok je posljednji stepenik na postolju zaslužila domaća takmičarka, Nađa Fankini, sa 1,03 sekunde zaostatka za pobjednicom.

Gut je iskoristila ispadanje Vonove, da preuzme lidersku poziciju u generalnom poretku Svjetskog kupa sa 1.073 poena, 13 više od Von.

U istom centru skijašice će i sjutra voziti spust, a u nedjelju i superveleslalom za bodove u Svjetskom kupu.

Bonus video: