Evropeizacija je najvažnija

"Ako smo 1996. bili na raskršću sa kojeg je jedan put vodio u bespuće, zablude lažne istorije i mitomanije, a drugi ka integraciji razvijenog evropskog okruženja, danas možemo kazati da je Crna Gora napustila to raskršće i napravila prve ali nepovratne korake u pravcu vlastite integracije u evropske strukture”, rekao je
2 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.02.2016. 08:43h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je da je osnovno pitanje za svaku odgovornu državnu vlast kako doći do evropeizacije društva.

“Naš put vodi kroz dalji razvoj i intenziviranje ekonomskih i demokratskih reformi u Crnoj Gori. Mi smo u protekle 4 godine, iako u nepovoljim okolnostima, stabilizovali svoj hod na putu integracije u evropske strukture. Ako smo 1996. bili na raskršću sa kojeg je jedan put vodio u bespuće, zablude lažne istorije i mitomanije, a drugi ka integraciji razvijenog evropskog okruženja, danas možemo kazati da je Crna Gora napustila to raskršće i napravila prve ali nepovratne korake u pravcu vlastite integracije u evropske strukture”, rekao je Đukanović na sjednici Vrhovnog suda.

Bonus video: