Bombaški napad na Radulovića: Provjeriće je li Vukadinović na snimku

Šef barske policije ispričao je da je bio u stanu sa porodicom, da ih je eksplozija probudila i da su svi bili šokirani. Dodao je da on i porodica osjećaju veliki strah zbog svega što su preživjeli
431 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Radulović, Foto: Savo Prelević
Miloš Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.02.2016. 08:39h

Janko Vukadinović kazao je juče da je on jedna od osoba sa video snimka, na kome se vidi da su dva muškarca 23. decembra 2013. godine poslije četiri sata ujutru ušla i nakon pet minuta izašla iz zgrade u kojoj stanuje šef barske policije Miloš Radulović.

U to vrijeme eksplodirala je bomba postaljena ispred vrata policajca. U eksploziji niko nije povrijeđen, ali je pričinjena materijalna šteta. Snimak je juče odgledan u sudnici podgoričkog Osnovnog suda.

Vukadinović je priznao da je postavio bombu, a na teret mu se stavljaju krivična djela - izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja. Vještak Nemanja Radojević rekao je u sudu da mora obaviti antropološki pregled Vukadinovića, kako bi utvrdio da li on odgovara nekoj od osoba sa snimka.

Tužiteljka Ana Bošković ocijenila je da je to nepotrebno, s obzirom na to da je okrivljeni priznao krivično djelo. Konstatovala je da je to i provedeni dokazi, dovoljno za presuđenje. Sudija Rade Ćetković ipak je odredio dopunsko vještačenje, kojim treba da se utvrdi da li je Vukadinović mogao biti jedna od osoba sa snimka. Suđenje se nastavlja 4. marta.

Vukadinović je ranije priznao da je bacio bombu ispred stana Radulovića, ali nije htio da kaže ko mu je bio pomagač, ni da otkrije motiv bombaškog napada. Radulović je rekao da Vukadinovića nikada nije vidio, niti "radio nijedan predmet u kom je on učestvovao”.

Šef barske policije ispričao je da je bio u stanu sa porodicom, da ih je eksplozija probudila i da su svi bili šokirani. Dodao je da on i porodica osjećaju veliki strah zbog svega što su preživjeli.

Vukadinović nije uspio da se nagodi sa tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice, jer mu nije odgovarala ponuda tužilaštva da robija dvije godine i sedam mjeseci.

Bonus video: