LOPOVI ODNOSE IMOVINU GRADA

Podgorica: Zbog krađe šahti šteta 15.000 eura

Problem krađa šahti nije nov problem, a javnosti nije poznato da je neko odgovarao i bio kažnjen po ovom osnovu
128 pregleda 0 komentar(a)
krađa šahte, Foto: Čitalac "Vijesti"
krađa šahte, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 18.02.2016. 20:36h

Brojne su pritužbe građana na otvorene šahte na ulicama u centru grada, kojima se ugrožava bezbjednost pješaka i vozača. Jedna od njih je i šahta kod Hitne pomoći, što je zabilježio čitalac „Vijesti“. Kao upozorenje, neko je u otvorenu šahtu ostavio grane.

Iz preduzeća „Putevi“ navode da je krađa slivničkih rešetki podgorička svakodnevica, a da osim rešetki, vandali otuđuju i usporivače brzine, vertikalnu signalizaciju, zaštitne stubiće i ostalu putnu opremu.

U toku protekle 2015. godine radnici ovog preduzeća su na teritoriji Podgorice zamijenili 248 komada nestalih i oštećenih slivničkih rešetki atmosferske kanalizacije. Šteta, po ovom osnovu je 14.043,54 eura.

„U periodu od prvog januara 2016. godine, zamijenjeno je 11 komada nestalih i oštećenih slivničkih rešetki atmosferske kanalizacije na području Glavnog grada, što iznosi 742,46 eura“, kazala je PR „Puteva“, Ana Babović.

Babović je dodala da su krađe učestalije, te da zbog toga nadležni u „Putevima“ sarađuju sa Upravom policije i CB Podgorica.

Problem krađa šahti nije nov problem, a javnosti nije poznato da je neko odgovarao i bio kažnjen po ovom osnovu.

Čitalac je ovu fotografiju podijelio sa "Vijestima" preko "Colombio" aplikacije.

"Vijesti" su pokrenule projekat saradnje sa čitaocima pod nazivom "Budi novinar" koji funkcioniše preko Colombio aplikacije.

Preko Colombio aplikacije možete slati informacije, fotografije, video klipove, sugerisati priču, najaviti događaj...

Android aplikaciju možete skinuti OVDJE.

Preporučujemo za Vas