Mujović navodno Svetozaru Maroviću uzeo oko 800.000 eura

Navodno, Mujović je Maroviću garantovao i da će njegov sin Miloš Marović imati olakšice u sudskim predmetima
202 pregleda 0 komentar(a)
Košljun, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Košljun, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.02.2016. 20:24h

Podgorički biznismen Veselin Mujović (69) uhapšen je zbog sumnje da je od Svetozara Marovića uzeo oko 800.000 eura obećavajući Budvaninu da neće biti uhapšen u predmetima koje je zbog višemilionskih malverzacija u Budvi pokrenulo Specijalno tužilaštvo.

Navodno, Mujović je Maroviću garantovao i da će njegov sin Miloš Marović imati olakšice u tim predmetima.

Tužilaštvo ga sumnjiči da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i prevara, saopšteno je iz Uprave policije, Specijalnog državnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Službenici Odsjeka za borbu organizovanog kriminala i korupcije i Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su po nalogu Specijalnog tužioca, u okviru predmeta "Hobotnica", juče izvršili pretres stanova na više lokacija u Podgorici, u vlasništvu V.M. (69) iz Podgorice. Po nalogu nadležnog tužioca, V.M. je danas uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i prevara", navodi se u zajedničkom saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su u predmetu "Hobotnica" prikupljeni dokazi koji ukazuju na osnov sumnje da je Mujović počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret na način što je od jednog lica preuzeo oko 800.000 eura kako bi mu navodno omogućio bolji status u pojedinim tužilačkim istragama.

"Osumnjičeni V.M. će u zakonskom roku biti priveden Specijalnom tužiocu. Koordinirane policijsko – tužilačke aktivnosti u predmetu "Hobotnica" se nastavljaju", zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Bonus video: