Marku Bubanji najteži žrijeb, Gušić nastupa prvi

Žrijeb najnemilosrdniji prema Marku Bubanji, Gušić startuje sa prvakom Afrike. Mrvaljević opet protiv Rasulua
69 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Džudo savez Crne Gore
Nikola Gušić, Foto: Džudo savez Crne Gore
Ažurirano: 18.02.2016. 15:55h

Crnogorski džudisti dobili su rivale na gran-priju u njemačkom Diseldorfu. Generalno, žrijeb nije bio naklonjen izabranicima crnogorskog trenera Huberta - Hupa Rorauera. Zadovoljan, donekle, može biti samo Srđan Mrvaljević, jer je u prvom kolu za rivala dobio borca kojeg je od novembra dva puta pobijedio, dok je žrijeb bio najnemilosrdniji za Marka Bubanju, 20-godišnjaka koji se od ove sezone takmiči za Crnu Goru.

Našu zemlju u Njemačkoj predstavljaju Nikola Gušić, Srđan Mrvaljević, Marko Bubanja i Danilo Pantić.

Prvi će u subotu na tatami Nikola Gušić, koji nije imao sreće prilikom žrijeba u kategoriji do 73 kilograma. Njemu će u prvom kolu rival biti aktuelni prvak Afrike, Egipćanin Mohamed Mohijeldin.

Istog dana je i kategorija do 81 kilogram, u kojoj nastupaju Srđan Mrvaljević i Marko Bubanja. Mrvaljević je imao sreće da se u prvoj borbi opet bori protiv Azerbejdžanca Abdulaha Rasulua, kojeg je dva puta pobjeđivao - iponom na Afrika openu na Mauricijusu u novembru, a potom prije dvije sedmice na grend slemu u Parizu. Nosilac u Mrvaljevićevom dijelu kostura A je Kanađanin Antoan Valoa Fortije, od kojeg je izgubio na OI u Londonu.

Bubanji će rival u prvom kolu biti osmi nosilac, Južnokorejac Ki Čun Vang, osvajač gran - prija u Kingdau i 16. borac na Svjetskoj rang listi u kategoriji do 81 kilogram.

U nedjelju će na tatami i posljednji naš reprezentativac u Diseldorfu, Danilo Pantić, u kategoriji do 100 kilograma. Evropski juniorski šampion je slobodan u prvom krugu, ali ga u drugom kolu čeka trofejni Portugalac Žorž Fonseka. On je osvojio bronzu na grend slemu u Bakuu prošle godine, a na dva posljednja gran - prija u Zagrebu je osvajao bronzane medalje.

Pobjeda u Diseldorfu uz 300 bodova donosi i 3.000 dolara (600 od nagrade ide treneru), drugo mjesto vrijedi 180 bodova i 2.000 dolara (400 treneru), dok se za bronzu dobija 120 poena na olimpijskoj rang listi, ali i 1.000 dolara (200 treneru).

Bonus video: