MUP lažirao potpis Mijovića?

Mijović je dobio otkaz 2006. godine, jer je navodno ustanovljeno da je falsifikovao diplomu Pravnog fakulteta u Sarajevu
133 pregleda 1 komentar(a)
Vasilije Mijović, Foto: Vijesti
Vasilije Mijović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 17.02.2016. 19:55h

Bivši agent tajne službe Vasilije Mijović opet se sudi sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost, nakon što je Viši sud ukinuo presudu kojom je odbijen njegov tužbeni zahtjev da ga vrate na posao.

Suđenje je juče odloženo za 3. mart, zbog odsustva sutkinje Vesne Banjević. Bivša sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Natalija Boričić, u ukinutoj presudi odbila je njegov tužbeni zahtjev kao neosnovan.

On je tužio ANB, tražio da ga vrate na posao i da mu isplate 10.000 eura, kao novčanu nadoknadu za vrijeme koje nije bio u radnom odnosu.

Viši sud je smatrao da prvostepeni sud nije pravilno cijenio tužbeni zahtjev, uz bitne povrede parničnog postupka. Oni, između ostalog, navode da je neophodno utvrditi da li je Mijović uopšte kontaktirao sa predstavnicima MUP-a ili Agencije u periodu kada je bio bez posla.

Mijovićev punomoćnik, advokat Milovan Orović je "Vijestima", nakon suđenja, rekao da Mijović nije dobijao nikakav poziv od bivše službe i da je falsifikovan njegov potpis na dostavnici, kojim su ga iz MUP-a obavijestili o otkazu.

Rekao je i da je Mijović pravosnažno oslobođen optužbi da je falsifikovao diplomu, na osnovu koje ANB tvrdi da je dobio otkaz.

Mijović je dobio otkaz 2006. godine, jer je navodno ustanovljeno da je falsifikovao diplomu Pravnog fakulteta u Sarajevu. On je tokom suđenja govorio da prilikom zapošljavanja u tadašnju Službu državne bezbjednosti nije priložio fakultetsku diplomu, jer fakultet nikada nije završio.

Bonus video: