OPTUŽNICA PROTIV DVA SAJOVCA:

Slučaj mučenja se seli u sud

Martinovića je više pripadnika SAJ-a brutalno pretuklo 24. oktobra prošle godine, nakon razbijanja protesta DF-a, a potom su polomili i njegov "mercedes”
170 pregleda 3 komentar(a)
Boro Grgurović, Goran Zejak, Foto: Luka Zeković
Boro Grgurović, Goran Zejak, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.02.2016. 17:42h

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu policajcima Boru Grguroviću i Goranu Zejaku, koji su optuženi za brutalno prebijanje Podgoričanina Milorada Mija Martinovića.

Pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice sudiće se za krivično djelo mučenje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama i uništenjem i otuđenjem tuđe stvari.

Za mučenje, koje im se stavlja na teret, prijeti im kazna od jedne do osam godina, za tešku tjelesnu od šest mjeseci do pet godina, a za lomljenje “mercedesa” novčana kazna ili zatvor do dvije godine.

Njima će suditi sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović, koja još nije zakazala početak procesa.

Martinovića je više pripadnika SAJ-a brutalno pretuklo 24. oktobra prošle godine, nakon razbijanja protesta DF-a, a potom su polomili i njegov "mercedes”.

Petnaestak dana kasnije komandant SAJ-a Radosav Lješković predao je Grgurovića i Zejaka tužilaštvu, tvrdeći da su priznali da su oni učestvovali u prebijanju. Na snimku prebijanja vidi se da je Martinovića tuklo više od 15 sajovaca, ali su na optuženičkoj klupi samo dvojica, koji su priznali.

Grgurović i Zejak su, pred tužiocem Zoranom Vučinićem tvrdili da nijesu prekoračili ovlašćenja i da su Martinovića tukli u skladu za Zakonom o unutrašnjim poslovima.