U Tivat dolaze najpoznatiji ulični performeri iz regiona i svijeta

Tivatske ulice, trgove i ponte u ta tri dana, kako su saopštili organizatori, pretvoriće se u pozornicu za muzičare, plesače, pozorišne ansamble, animatore i druge performere
88 pregleda 1 komentar(a)
INART, Foto: INART
INART, Foto: INART
Ažurirano: 17.02.2016. 10:30h

Prvi festival uličnih performera u Crnoj Gori „INART“ biće održan od 28. do 30. jula u Tivtu.

Tivatske ulice, trgove i ponte u ta tri dana, kako su saopštili organizatori, pretvoriće se u pozornicu za muzičare, plesače, pozorišne ansamble, animatore i druge performere.

„Kako ulični performeri znatno obogaćuju gradsku scenu i doprinose doživljaju grada, na ovaj način, u sklopu jedinstvene manifestacije, oni će dobiti priliku da se predstave na više lokacija u Tivtu. Na taj način ćemo umjesto ustaljenih formi prezentovanja kulturnih sadržaja u oficijelnim prostorima, razviti koncept uličnih događaja i animirati javnost kroz direktan i interkativan odnos sa umjetnicima“, poručuju organizatori.

„Na festivalu će gostovati neki od najpoznatijih uličnih performera iz regiona i svijeta što će, takođe, značajno doprinijeti podizanju kulturne saradnje među zemljama“, kaže se u saopštenju.

Tivat će na taj način obogatitit turističku ponudu grada, a Crna Gora dobiti novu i autentičnu manifestaciju, što će doprinijeti ukupnoj ponudi u toku ljetnje sezone, objašnjavaju organizatori i dodaju da su se zbog toga odlučili da prva zvanična prezentacija bude na Sajmu turizma u Beogradu, koji počinje sjutra.

Organizatori festivala uličnih performera „INART“ su TO Tivat, firma Koncept plus u saradnji sa NVO Umjetnička fabrika.

Bonus video: