PROJEKAT OPŠTINE I CZK TIVAT

Uložiće u objekte kulture više od 450.000 eura

Za sanaciju ljetnje pozornice u Donjoj Lastvi 75 hiljada eura
78 pregleda 0 komentar(a)
Vojislav Kaluđerović (novina)
Vojislav Kaluđerović (novina)
04.04.2019. 19:20h

Ukoliko sva tenderska procedura bude sprovedena po planu, Opština i Centar za kulturu Tivat (CZK) ove godine u objekte kulture u tom gradu uložiće više od 450 hiljada eura, potvrdio je "Vijestima" direktor CZK Vojislav Kaluđerović.

"Za izradu projekta rekonstrukcije i sanacije ljetnje pozornice u Donjoj Lastvi i za same radove predviđeno je ukupno 75 hiljada eura. Tenderi će biti raspisani ovih dana i očekujem da taj objekat u novom ruhu bude spreman negdje sredinom ljeta", istakao je Kaluđerović, naglašavajući da će godinama zapuštena i devastiranja ljetnja pozornica u Donjoj Lastvi tako biti ponovno stavljena u funkciju i na njoj će se odvijati pozorišni programi za djecu i bioskopske projekcije filmova.

CZK će za nabavku platna, savremenog bioskopskog projektora i tzv. surround zvučnog sistema za kino-projekcije, izdvojiti 85 hilljada eura, a ta opreme biće mobila i po potrebi će se postavljati na ljetnjim pozornicama u Donjoj Lastvi i u centru grada, odnosno u velikoj dvorani u zgradi CZK.

Na ljeto će biti obavljena i detaljna sanacija krova tog objekta za što je planirano 20 hiljada eura, a najkrupniji projekat koji bi se trebalo realizovati do kraja godine je završetak rekonstrukcije i opremanje objekta DTV „Partizan“ u kome će grad dobiti novu polivalentnu salu za razne umjetničke i konferencijske događaje.

"U toku je revizija projekata rekonstrukcije i opremanja, kao i priprema za raspisivanje tendera. Ukupno će se u DTV 'Partizan' investirati 250 hiljada eura", kazao je Kaluđerović.

Do ljeta će biti završena i sanacija garderobe, tehničkih prostorija i kompletne elektroinstalacije na glavnoj ljetnjoj pozornici, za što će biti izdvojeno 25 hiljada eura.