Fetahoviću Zlatna mimoza

0 komentar(a)
rukavice, Foto: Google.com
rukavice, Foto: Google.com
Ažurirano: 16.02.2016. 17:37h

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Adem Fetahović, proglašen je za najboljeg boksera tradicionalnog bokserskog turnira Zlatna mimoza u Igalu.

Fetahović, koji je drugi put najbolji u Igalu, u polufInalnom meču kategorije do 69 kilograma pobijedio je Slovenca Edija Sejdinovića, dok je u finalnoj borbi slavio protiv Alesandra Marsijalija iz Italije.

Najbolji tehničar turnira je domaći borac Emir Šabotić, dok je najbolji stranac Italijan Donao Kosenca.

Za najboljeg juniora proglašen je Alek Karmani iz Srbije, dok su najborbeniji par Italijan Franćesko Splendori i Edmond Zefi iz Hrvatske.

Osnivač Bokserskog kluba Herceg Novi, organizator turnira, Fehmi Hiseni, kazao je da je tradicionalno dvodnevno takmičenje i ove godine okupilo boksere iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Italije, Kosova, Makedonije i Crne Gore.

"Oba dana održano je po 13 borbii viđen je kvalitetan boks. Drago mi je da je posjeta bila dobra i pokazala da poznaje boks. Bila je zahtjevna organizacija, ali smo uspjeli da budemo dobri domaćini. Gosti su bili prezadovoljni, kvalitetom i organizacijom",kazao je Hiseni agenciji MINA.

Bonus video: