Herceg Novi: Rasvijetljeno 12 imovinskih delikata

Sumnja se da je R.M. počinio navedena krivična djela u periodu od 30. januara do 13. februara 2016. godine na način što je iz šest ugostiteljskih i drugih prodajnih objekata u koje je provalio otuđio ukupno oko 1.200 eura pazara
1 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.02.2016. 16:15h

Hercegnovska policija je rasvijetlila 12 imovinskih delikata – šest krivičnih djela teška krađa, pet krivičnih djela teška krađa u pokušaju i jedno krivično djelo sitna krađa, utaja i prevara, a zbog sumnje da je počinio te delikte, uhapsili su R.M (22) iz Zvornika – Bosna i Hercegovina.

"Na osnovu kriminalističke obrade, sumnja se da je R.M. počinio navedena krivična djela u periodu od 30. januara do 13. februara 2016. godine na način što je iz šest ugostiteljskih i drugih prodajnih objekata u koje je provalio otuđio ukupno oko 1.200 eura pazara, dok u jednom slučaju nije platio račun za uslugu u iznosu od 90 eura. U ostalih pet slučajeva iz objekata nije otuđio ništa", saopšteno je iz Uprave policije.

Odmah po prijavi događaja, kako navode, službenici CB Herceg Novi su preduzeli mjere i radnje na njihovom rasvjetljavanju koje su rezultirale identifikovanjem i lišenjem slobode osumnjičenog lica.

"Policijski službenici su kod R.M. pronašli dio novca za koji se sumnja da potiče iz ovih krivičnih djela. Tragovi izuzeti sa lica mjesta tokom uviđaja upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja. Osumnjičeni R.M. je juče, uz poseban izvještaj, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, zbog osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela. Državni tužilac je za njega, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: