ATLETIKA

Perunović treća na Belom krosu

Crnogorska atletičarka,Slađana Perunović, osvojila je treće mjesto na 49. međunarodnom Belom krosu u Beogradu
51 pregleda 0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: Atletski savez Crne Gore
Slađana Perunović, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 04.04.2019. 19:36h

Crnogorska atletičarka,Slađana Perunović, osvojila je treće mjesto na 49. međunarodnom Belom krosu u Beogradu. Ona je u Beogradu nastupila u trci na tri hiljade metara.

U istoj disciplini Lidija Todorović zauzela je deseto mjesto, dok je Miloš Mikić u trci seniora na šest hiljada metara nastup završio na 21. mjestu.

Trijumfovala je vicešampionka Evrope u krosu, Amela Terzić iz Srbije, ispred šampionke Srbije na 3.000 metara stipl, Biljane Cvijanović.

Trener crnogorske rekorderke, Drago Musić, kazao je da je Perunović u Beogradu nastupila iz punog trenažnog procesa.

"Naš nastup je opravdao očekivanja. Zadovoljan sam učešćem Slađane Perunović, koja je iz punog treninga zauzela treće mjesto iza vicešampionke Evrope u krosu, Amele Terzić iz Srbije i šampionke Srbije na 3000 metara stipl, Biljane Cvijanović", rekao je Musić.

U trci juniora na 4.000 metara, Aleksandar Miletić zauzeo je peto, u istoj kategoriji Milovan Grgur bio je 14, dok je u trci zadovoljstva na hiljadu metara Danilo Janjusevic zauzeo treće mjesto.

U konkurenciji veterana M 40, Veselin Petrušić je bio drugi, dok je Velimir Ćorović kao četvrtoplasirani.

"Zadovoljan sam nastupom i ostalih takmičara, od kojih moram izdvojiti najboljeg crnogorskog trkača na 800 metara Aleksandra Miletića, koji se dobro držao u trci juniora na 4.000 metara", kazao je Musić.