Opšti pretres ćelija u Istražnom zatvoru: Oduzeli tri mobilna i mašinicu za tetoviranje

Izvor “Vijesti” iz spuškog zatvora kazao je da je nekoliko desetina zatvorskih policajaca i sprovodnika ušlo u pritvorsku jedinicu. Zadatak im je bio da istovremeno pretresu sve ćelije
138 pregleda 17 komentar(a)
Mobilni telefoni, Foto: ZIKS
Mobilni telefoni, Foto: ZIKS
Ažurirano: 14.02.2016. 08:15h

Tri mobilna telefona, tri sim kartice, dva punjača za mobilne, improvizovani bodež, mašinicu za tetoviranje i desetak tableta zaplijenili su sinoć u Istražnom zatvoru službenici ZIKS-a.

Oni su oko 19 sati upali u Istražni zatvor, sa nalogom direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Miljana Perovića da izvrše opšti pretres.

Izvor “Vijesti” iz spuškog zatvora kazao je da je nekoliko desetina zatvorskih policajaca i sprovodnika ušlo u pritvorsku jedinicu. Zadatak im je bio da istovremeno pretresu sve ćelije.

Međutim, iako pritvorenici gotovo svakodnevno na društvenim mrežama objavljuju fotografije iz Istražnog zatvora, plijen im je ovog puta bio dosta tanak - oduzeli su samo tri mobilna telefona.

Iz službe za odnose sa javnošću ZISK-a saopštili su sinoć rezultate pretresa, ali ne i od koga su oduzeti telefoni, tablete, punjači.

“Protiv lica kod kojih su pronađeni nedozvoljeni predmeti, uprava Istražnog zatvora Podgorica pokrenula je disciplinski postupak”, piše u saopštenju ZIKS-a.

Pojasnili su da su o pronađenim i oduzetim nedozvoljenim predmetima obavijestili Ministarstvo pravde, “ali i druge nadležne državne organe, kako bi preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti”.

“Uprava ZIKS-a će i u narednom periodu preduzimati pojačane aktivnosti kontrole organizacionih jedinica Zavoda, a u cilju suzbijanja unošenja, ali i posjedovanja nedozvoljenih stvari i predmeta”, piše u saopštenju.

Bonus video: