Maslovarić opet negirao krivicu

Suđenje se nastavlja 2. marta, saslušanjem vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića
410 pregleda 1 komentar(a)
Marko Maslovarić, Foto: Jadranka Ćetković
Marko Maslovarić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 13.02.2016. 12:40h

Beranac Marko Maslovarić ni u ponovljenom suđenju nije priznao da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u kafiću “Kaza” u aprilu 2013. godine.

Njegovom sugrađaninu Draženu Simonoviću za isto djelo sudi se u odsustvu.

Maslovarić se branio da se ne sjeća položaja iz kojeg je pucao, tvrdeći da je to uradio iz straha jer su muškarci nasrnuli na njega i oborili ga na pod.

On na pretresu, ali ni tokom rekonstrukcije nije kazao koliko je ispalio projektila.

Simonovićeva odbrana tvrdila je da on te večeri nije pucao i da nije ni imao pištolj, dok su neki svjedoci tvrdili da su ga vidjeli kako je „izvadio pištolj i repetirao ga“.

Branilac Simonovića advokat Kasim Dizdarević rekao je da iz nalaza vještaka medicinske i balističke struke, na osnovu materijalnih tragova, čaura sa lica mjesta i projektila izvađenih iz tijela oštećenih, nedvosmileno proizilazi da je pucano samo iz jednog vatrenog oružja i to iz pištolja koji je posjedovao Maslovarić, dok drugo vatreno oružje nije ni korišćeno.

Oni odgovaraju zbog ranjavanja četvorice sugrađana 20. aprila 2013. u kafiću “Kaza”, a prva presuda u bjelopoljskom Višem sudu izrečena je krajem juna 2015. godine.

Teške povrede zadobili su Miroslav Femić i Aleksandar Marsenić, dok su lakše povrijeđeni Bernard Sujković i Jasmin Piljević.

Suđenje se nastavlja 2. marta, saslušanjem vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića.

Bonus video: