Znate li šta vam se u partiji dešava?

"Imajući u vidu da je Pozitivna potrčala sa saopštavanjem neistina u delikatnoj političkoj situaciji u koju su sebe doveli, ne zamjeram im a Darku Pajoviću i njegovim saradnicima želim puno uspjeha u daljem radu”, piše u saopštenju Konjevića
108 pregleda 80 komentar(a)
Darko Pajović, Azra Jasavić, Foto: Zoran Đurić
Darko Pajović, Azra Jasavić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.02.2016. 20:04h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je juče da je iz Pozitivne Crne Gore došao zahtjev za procjenu bezbjednosti poslanika te stranke i da ga zato čudi što Darko Pajović “očekuje da ga drugi obavještavaju o potezima sopstvene partije”.

On je reagovao na saopštenje Pozitivne, u kome tvrde da ministar policije nije njih obavijestio da su dva poslanika postala štićene ličnosti, već da je tu informaciju poslao “Vijestima”.

“Žao mi je što je g. Pajović na ovakav način, preko svog portparola, saopštio informacije za koje dobro zna da nijesu tačne. Ističem da su nadležni organi, postupajući po zahtjevu ovlašćenog lica iz Pozitivne Crne Gore, poštovali procedure koje propisuje odgovorajuća Uredba i donijeli adekvatnu odluku. Pošto je inicijativa upravo potekla iz Pozitivne, dodatno čudi da Pajović očekuje da ga drugi obavještavaju o potezima sopstvene partije, jer u kontekstu posljednjih odluka Pozitivne to može biti protumačeno na pogrešan način.

"Imajući u vidu da je Pozitivna potrčala sa saopštavanjem neistina u delikatnoj političkoj situaciji u koju su sebe doveli, ne zamjeram im a Darku Pajoviću i njegovim saradnicima želim puno uspjeha u daljem radu”, piše u saopštenju Konjevića.

Iz Pozitivne su prethodno objavili da ih nadležni nijesu obavijestili o odluci Vlade, kojom su Pajović i Azra Jasavić dobili status štićenih ličnosti.

“Brine to što je informacija o navodnoj procjeni stepena ugroženosti bezbjednosti prvo stigla do 'Vijesti', a ne do poslanika, kojima je, prema tvrdnjama ministra, i ugrožena. Bilo bi krajnje odgovorno i profesionalno da su poslanici, kojima je prema medijskim navodima ugrožena bezbjednost, o tome i zvanično informisani ali razumijemo frustraciju odlazećeg ministra koji očigledno sa medijskim saveznicima ne razumije da na ovaj način dodatno ugrožava bezbjednost kako poslanika, tako i njihovih porodica”, piše u saopštenju portparolke Nataša Gojković.

Poslanici Pozitivne policijsko obezbjeđenje dobili su na osnovu procjene ANB-a.

Pajović je ranije demantovao pisanje “Vijesti” da su on i njegova koleginica pod policijskom pratnjom, iako su se reporteri “Vijesti” u to uvjerili tokom trodnevne sjednice državnog parlamenta.

Njih dvoje policijsku zaštitu dobili su još u nedjelju 24. januara.

Tri dana kasnije u Skupštini su glasali za povjerenje Vladi Mila Đukanovića. Nakon glasanja, poslanici Pozitivne brutalno su vrijeđani na društvenim mrežama i prijećeno im je.

Bonus video: