Jovović: Otvorite novu istragu o bombaškom napadu na “Vijesti”

Jovovića posebno brine što se iz dosadašnje istrage ne vidi ni pokušaj potrage za nalogodavcima bombaškog napada
113 pregleda 2 komentar(a)
Napad na Vijesti, Foto: Savo Prelević
Napad na Vijesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.02.2016. 17:01h

Glavni i odgovorni urednik “Vijesti” Mihalio Jovović ocijenio je da je jasno da nešto nije bilo u redu sa istragom o bombaškom napadu na “Vijesti” i konstatovao da bi tužilaštvo moralo ponovo otvoriti taj slučaj, dan nakon što su Podgoričani Marko Šofranac i Nemanja Vukmirović ponovo oslobođeni optužbi za napad na redakciju.

“Naročito bih im preporučio da od policije i ANB-a zatraže dokumentaciju koju su ovi organi dostavili Komisiji za praćenje istraga nasilja nad novinarima i provjere neke druge ljude, događaje i dokaze iz tih dokumenata, koje ne mogu da objelodanim zbog obaveze čuvanja tajnih podataka", istakao je Jovović.

Rekao je da ga posebno brine što se iz dosadašnje istrage ne vidi ni pokušaj potrage za nalogodavcima bombaškog napada.

“Podsjećam da je sudija odbio moj zahtjev da svjedoči premijer, kako bi objasnio šta je mislio kad je rekao da su u napad umiješane i neke državne strukture. Sudija je poručio da je to posao tužilaštva. To što tužilac i policija do sada nijesu uradili ništa da pronađu napadače i nalogodavce, samo govori kolika je njihova volja da ovo riješe", zaključio je glavni urednik "Vijesti".

Šofranac i Vukmirović optuženi su da su 26. decembra 2013. postavili 300-400 grama eksploziva, ispod kancelarije glavnog i odgovornog urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića.

U optužnom predlogu piše da je Vukmirović postavio eksploziv, a da je Šofranac čuvao stražu.

Bonus video: