Vozač Numanovića u zatvor, za ministra niko ne pita

Hamzić na sudu nije želio da kaže od koga je iz MUP-a nabavljao civilne tablice
163 pregleda 54 komentar(a)
Edin Hamzić, Suad Numanović, Foto: Zoran Đurić
Edin Hamzić, Suad Numanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.02.2016. 07:16h

Vozač ministra za ljudska i manjinska prava Edin Hamzić robijaće četiri mjeseca, jer je skidao državne i stavljao civilne registaracije na službeni automobil koji koristi Suad Numanović.

Time je Viši sud potvrdio presudu sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Željke Jovović, koja je Hamziću izrekla po tri mjeseca zatvora za obje tačke optužnice falsifikovanja isprava, pa ga osudila na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri mjeseca.

"Viši sud je kao i prvostepeni, našao da je Hamzić u maju i decembru mjesecu 2014. godine u Podgorici, kao vozač zaposlen u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava koji duži putničko motorno vozilo marke džip “mercedes” ML (PG CG 029), mijenjao navedene tablice i umjesto na vozilu koje je predviđeno za stajanje registarskih oznaka stavljao tablice oznaka PG BF 466 i PG EK 895”, saopštila je portparolka Osnovnog suda Marina Kalezić.

Na suđenju je dokazano da je ministar znao za to i podržao priču osuđenog da je to rađeno kako bi zaštitio državnu imovinu i život člana Vlade.

"Okrivljeni je rekao Numanoviću da je on zamijenio tablice, nakon što je poslanica Branka Bošnjak pokrenula to pitanje u Skupštini”, navela je sutkinja Jovović, obrazlažući presudu.

Poslanica DF-a Branka Bošnjak u julu 2014. saopštila je da Numanović, zavisno od potrebe, mijenja tablice na službenom “mercedesu”.

Istraga o tom slučaju pokrenuta je nakon pisanja “Vijesti”, u martu 2015.

Numanović je na suđenju objasnio da je to “prosto prećutao, jer nije mislio da je to ništa strašno”.

On je, međutim, u istrazi bio kategoričan da je za zamjenu tablica saznao iz medija, a ne od vozača.

“Vijestima” iz tužilaštva nikada nije odgovoreno da li će otvoriti istragu povodom Numanovićevog priznanja u sudnici da je znao da je službenik Hamzić mijenjao registarske oznake na njegovom službenom automobilu i da li će utvrditi ko je iz MUP-a dao Hamziću lažne registarske tablice.

Optuženi je na suđenju kazao da nije znao da je zabranjeno mijenjati registarske oznake dok je vozilo parkirano.

“Od kad je Numanović bio učesnik Parade ponosa, nastale su štete na vozilu, nalazio sam polomljena jaja na haubi, kola su bila ispisana sprejom, bušene su gume. Bojao sam se da neko ne baci eksploziv, nisam znao kako drugačije da zaštitim vozilo, a nisam htio da kažem ministru, jer sam se bojao da ne ostanem bez posla”, ispričao je Hamzić na suđenju.

Hamzić nije želio da odgovori od koga je iz MUP-a nabavljao civilne tablice.

Bonus video: