Mrvaljević: Cilj zadržati se na olimpijskoj listi

51 pregleda 5 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Ažurirano: 11.02.2016. 16:14h

Najbolji crnogorski džudista, Srđan Mrvaljević, kazao je da se i na najnovijoj olimpijskoj rang listi nalazi među učesnicima Olimpijskih igara i da će sve uraditi da bude među putnicima za Rio de Žaneiro.

On je naglasio da mu forma ide uzlaznom putanjom i da je siguran da će već na prvim narednim takmičenjima potvrditi plasman.

“Siguran sam da ću do kraja kvalifikacija, odnosno maja napraviti dva ili tri jaka rezultata kojima ću zakucati normu. Naravno veoma je teško i niko ne može sa sigurnošću reći gdje i kad će se to desiti. Kao i do sada radiću najbolje i najjače što mogu u uslovima koje imam i pokušaću da bude skoncentrisan samo na mečeve i rezultat kako bih što prije obezbijedio sigurno mjesto na svojim trećim Olimpijskim igrama”, kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je naglasio da trenutno ima 454 boda i da vjeruje da će mu za olimpijsku vizu biti potrebno između 550 i 650 bodova.

“Trenutno sam u Hamburgu na pripremama gdje se spremam za Gran pri u Dizeldorfu, koji je na program naredne sedmice. To će biti prva šansa da se dođe do novih pobjeda i bodova, ali neće biti lako. Za sada je prijavljeno 77 boraca i ako tako ostane Gran pri će biti jači od pariskog Gran slema", kazao je Mrvaljević.

On očekuje da će borba za olimpijsku vizu biti neizvjesna do kraja.

"Biće veoma teško i neizvjesno do samog kraja, ali ću dati sve od sebe da svojom borbom po treći put predstavim svoju državu na najvećoj planetarnoj smotri - Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru", kazao je Mrvaljević.

Bonus video: