Zlatičanin: Ukoliko Venecuelanac simulira povredu, glavu ću mu otkinuti!

"Ukoliko se ispostavi da Linares lažira povredu desne ruke da bi mi poremetio tok pripreme, glavu ću mu otkinuti", zaprijetio je Zlatičanin
0 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Facebook
Dejan Zlatičanin, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.02.2016. 14:16h

Svjetski prvak u lakoj kategoriji, Venecuelanac Horhe Linares, iskoristio je pravo da bira rivala u drugoj odbrani tiutle i izbjegao je zvaničnog pretendenta Dejana Zlatičanina u meču za WBC titulu koja je trebalo da se održi u novembru prošle godine.

I dok se naš najbolji bokser spremao za istorijski okršaj početkom aprila, Linares je objavio da odlaže meč zbog povrede desne šake.

"Nemam riječi! Razočaran sam što se meč opet odlaže, jer mi je javljeno da je povreda njegove ruke u pitanju. I to baš sad se desilo. Nadam se samo da to nije njihov trik kojim bi poremetili moj plan priprema, jer ako jeste, neka se pazi. Kada dođe do okršaja, glavu ću mu otkinut", zaprijetio je Zlatičanin.

On se od početka februara priprema u Sloveniji na palnini Rogla sa trenerom Slobodanom Anđelićem, a 22. februara treba da treninge nastavi u Americi.

"Pošto će se meč i definitivno odložiti, ja ću ovaj period pripreme iskoristiti da u Americi odboksujem jedan meč i ostanem u formi", zaključio je Zlatičanin.

A venecuelanski "Meridiano" objavio je da je Linares desnu ruku povrijedio tokom sparinga i da će njegov štab pokušati da meč odloži do septembra, iako je Zlatičaninovoj promoterskoj kući javljeno da bi meč za titulu svjetskog prvaka trebalo da se održi u junu ili julu ove godine.

No, kako prenosi specijalizovani sajt "boxingscene" do meča između Lionaresa i Zlatičanina moguće je da uopšte ne dođe, pošto njihove promoterske kuće sarađuju sa različitim, a u svijetu boksa najvećim televizijskim kućama, "Šoutajm" i HBO.

Ovaj medij navodi da je Zlatičanin zaslužio zvanje obaveznog pretendenta i da najprestižnija federacija WBC neće dozvoliti Linaresu da unedogled izbjegava meč.

U slučaju da Linaresova promoterska kuća "Golden boj" se ne dogovori sa Zlatičaninovim promoterom Alom Hejmonom, onda će se Venecuelancu oduzeti šampionski pojas.

Za upražnjenu titulu tada će se boriti Zlatičanin sa Italijanom Emilijanom Marsilijem, koji je odmah iza njega na rejting listi WBC.

Bonus video: