Znam sa koje adrese je ovo stiglo

"Iznenađen sam njihovom spremnošću da ovako brutalno i tendenciozno manipulišu činjenicama"
69 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.02.2016. 14:27h

Bivši ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović ni juče nije odgovorio da li je i šta preduzeo nakon što ga je nekadašnji direktor policije Veselin Veljović septembra 2011. upozorio da iz Limenke moraju iseliti službu MUP-a, jer će u suprotnom nastati šteta po državu zbog nepoštovanja ugovora sa Acom Đukanovićem.

Aktuelni ministar saobraćaja oglasio se nakon što su "Vijesti” objavile dva zvanična pisma Veljovića, u kojima od Brajovića i nadležnih traži da se taj problem hitno riješi. Iz MUP-a je novinaru rečeno da u arhivi nema eventualnog Brajovićevog odgovora.

"Vijesti" su prije objavljivanja teksta pitale Brajovića da li je odgovorio Veljoviću na pismo, kada je to učinio i gdje je to pismo. On nije odgovorio na pitanja, već je sinoć poslao reagovanje u kome "najoštrije demantuje” navode o njegovoj odgovornosti u slučaju Limenka.

"S obzirom da sam za ministra unutrašnjih poslova izabran u junu 2009, ni na koji način nijesam učestvovao niti u donošenju odluke, niti u zaključenju, niti u realizaciji predmetnog ugovora O sadržini člana ugovora koji se odnosi na rok za obavezu iseljenja dijela službenika MUP-a, koji inače opslužuju gotovo 40 odsto građana Crne Gore ličnim dokumentima, potpisanog od strane Uprave policije maja 2008, prvi put sam obaviješten 29. septembra 2011. Dakle, godinu i po dana nakon što je istekao rok za ispunjenje obaveza po ugovoru preuzetih od strane UP. Odnosno, godinu i po dana nakon što su po tom osnovu nastupile posljedice”, saopštio je medijski tim Brajovićeve partije SD.

Brajović tvrdi da je MUP, dok je on bio ministar, “preduzeo čitav niz radnji i aktivnosti, zajedno sa drugim organima i institucijama, u cilju prevazilaženja nastale situacije”.

Ocijenio je da je “riječ o nevještom pokušaju” njegove političke diskreditacije, i da zna sa koje je to poltičke adrese stiglo.

Aco Đukanović je 2008. potpisao ugovor sa UP, na osnovu koga je zemljište na lokaciji Limenke trebalo da mu bude ustupljeno dvije godine kasnije. MUP se u ugovoreno vrijeme nije iselio, pa je premijerov brat u julu 2012. tužio državu i pravosnažnom odlukom dobio oko 10,5 miliona eura, na osnovu izgubljene dobiti.

Bonus video: