Duško Marković vs Predrag Šuković: Optuženi tvrdi da je poziv za sud dobio prije nekoliko dana

Sudija je odlučio da Šukoviću da vremena da pripremi odbranu, upozoravajući ga da ni to više neće biti razlog odlaganja pretresa, ali ni njegovo eventualno nepojavljivanje u sudu...
149 pregleda 8 komentar(a)
Predrag Šuković, Foto: Savo Prelević
Predrag Šuković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2016. 18:56h

Početak suđenja bivšem načelniku Odjeljenja za organizovani kriminal Predragu Šukoviću, zbog ugrožavanja sigurnosti potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću, odloženo je za osmi mart.

Šuković je tvrdio da je poziv za sud dobio prije nekoliko dana, te da mu treba vremena da angažuje advokata i pripremi odbranu.

Na konstataciju sudije Rada Ćetkovića da mu je, prema evidenciji suda poziv uručen četvrtog januara, Šuković je tvrdio da na povratnici nije njegov potpis.

Sudija je odlučio da Šukoviću da vremena da pripremi odbranu, upozoravajući ga da ni to više neće biti razlog odlaganja pretresa, ali ni njegovo eventualno nepojavljivanje u sudu.

Nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega, ocjenjujući kao prijetnje, to što je policajac, pod pseudonimom “Boss” na portalu “Vijesti”, komentarisao njegove postupke i zdravstveno stanje.

U optužnom predlogu se navodi da je Šuković, od 8. maja do 7. juna 2015., na portalu “Vijesti”, pod pseudonimom "Boss", postavljao komentare "kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade".

U komentaru na tekst "Markovića spremaju da preuzme DPS", on je napisao: "Možda ne dočeka sve ovi...a". Nakon teksta: "Marković zamjenik predsjednika, DPS bez potpredsjednika", "Boss" komentariše: "A ovaj sa slike namjerava da živi".

Ispod teksta: "I delegacija Crne Gore će položiti vijenac na spomenik na Gorici", Šuković je napisao: "Brzo će nekima iz delegacije ovako polagati cvijeće".

Za ugrožavanje sigurnosti zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

Marković je, nakon suđenja, novinarima rekao da je postupak pokrenuo da bi odbranio svoje pravo na slobodu, dostojanstvo i građanski mir, koji zaslužuju i on i njegova porodica.

“ Tako da ću u sudskom postupku, bez obzira na moguće opstrukcije od okrivljenog biti veoma uporan i dosledan da dokažem ovu svoju krivičnu prijavu, zaista sa namjerom da ovom predmetu ne dajem bilo kakav medijski značaj”, poručio je potpredsjednik Vlade.

Njegov advokat Vladan Đuranović je takođe ocijenio da su izjave Šukovića na portalu “Vijesti” prijeteće po Markovića, te da tako nešto ne smije ostati nekažnjeno.

On nije želio da komentariše na koji način sud ima informaciju da je Šuković primio poziv mnogo ranije nego što to on tvrdi, navodeći da se oni nijesu protivili odlaganju, te da je to stvar suda.

Bonus video: