Brajović ignorisao Veljovićeva pisma da sele iz Limenke

Veselin Veljović je u dva pisma obavještavao nadležne o posljedicama nepoštovanja ugovora sa Acom Đukanovićem
88 pregleda 123 komentar(a)
Ivan Brajović, Veselin Veljović, Foto: Savo Prelević
Ivan Brajović, Veselin Veljović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2016. 06:36h

Nekadašnji direktor policije Veselin Veljović 29. septembra 2011. tražio je od tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića da u najkraćem roku iseli službu MUP-a iz Limenke i upozorio ga da će u protivnom biti napravljena značajna šteta zbog nepoštovanja ugovora sa Acom Đukanovićem.

U pismu koje je Veljović uputio Brajoviću, piše da je punomoćnik Aca Đukanovića policiju još 2. septembra iste godine obavijestio da ima namjeru “poravnanja sa prodavcem za period docnije, što znači i namjeru potraživanja značajnog iznosa za posljedice neizvršavanja ugovora”.

Veljović dalje upozorava Brajovića da je ugovoreni rok za demontiranje i transportovanje starog objekta CB Podgorica istekao 26. maja 2010. godine.

U dokumentaciji koju su “Vijesti” juče dobile iz MUP-a po zahtjevu o slobodnom pristupu informacijama, nema nijednog Brajovićevog odgovora.

“U Službi za opšte i zajedničke poslove MUP-a nijesmo pronašli arhivirane dopise ako ih je bilo, a koje je nekadašnji ministar Brajović dostavljao direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću u vezi sa objektom Limenka u Podgorici”, piše u rješenju Odjeljenja za zaštitu podataka o ličnosti i slobodan pristup informacijama.

Osim pisma koje je Veljović poslao Brajoviću u novembru, postoji još i njegovo pismo upućeno Nadi Stanišić tadašnjoj v. d. direktorici Direkcije za imovinu.

Tu depešu Veljović je poslao 7. oktobra 2011. godine i u njoj Stanišićevu obavještava da je policije otvorila novi objekat 21. maja 2010. i da je 10. juna iste godine preselila kompletan Centar bezbjednosti Podgorica iz Limenke.

On je obavještava da su u dijelu Limenke ostali kapaciteti Sektora za upravne unutrašnje poslove MUP- a.

Veljović je u tom pismu naveo sve što je ranije pisao Brajoviću i dodao da je ukazao ministru na činjenicu da Uprava policije i dalje nije u mogućnosti da ispuni svoju ugovornu obavezu i preda predmetnu lokaciju kupcu (Đukanoviću), zato što MUP nije izmjestio kapacitete Sektora za upravne unutrašnje poslove iz strare zgrade CB.

“Konačno, zamolio sam ministra unutrašnjih poslova da u najkraćem roku iznađe rješenje za izmještanje”, napisao je Veljović Stanišićevoj.

“Vijesti” su juče pitale nekadašenjeg ministra policije, a sadašnjeg ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića da li je odgovorio Veljoviću na pismo, kada je to učinio i gdje je to pismo. Brajović do zaključenja lista nije dogovorio.

Aco Đukanović je 2008. potpisao ugovor sa Upravom policije, tada samostalnim organom, na osnovu koga je zemljište na lokaciji Limenke trebalo da mu bude ustupljeno dvije godine kasnije.

MUP se u ugovoreno vrijeme nije iselio, pa je premijerov brat u julu 2012. tužio državu i pravosnažnom odlukom dobio oko 10,5 miliona eura, na osnovu izgubljene dobiti.

Bonus video: