Marović mijenja branioca?

Informacija da je Marović angažovanjem Piperovića pojačao branilački tim, novinar “Vijesti” nezvanično je dobio među advokatima
86 pregleda 28 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Filip Roganović
Svetozar Marović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.02.2016. 20:58h

Advokat Zoran Piperović juče nije mogao da potvrdi spekulacije da će biti novi branilac uhapšenog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

Informacija da je Marović angažovanjem Piperovića pojačao branilački tim, novinar “Vijesti” nezvanično je dobio među advokatima, koji su saopštili i da je Budvanin otkazao punomoć advokatu Zdravku Begoviću.

Begović je, međutim, to sinoć negirao.

Jedan od njegovih kolega pojasnio je da Marović po Zakonu o krivičnom postupku ima mogućnost da promijeni advokata, bez znanja onog koji ga već zastupa.

“Može pisano da se obrati istražnom sudiji i od njega traži dozvolu da angažuje još nekog advokata i imenuje kog. U tom slučaju sudija je dužan da bez odlaganja obavijesti imenovanog advokata, traži od njega izjašnjenje da li pristaje, i ako da izdaje mu dozvolu za posjetu u Istražnom zatvoru. Nakon toga advokat je dužan da obavijesti sudiju da li je postigao dogovor sa klijentom. Na isti način pritvorenik može da otkaže punomoć zastupniku, dakle može da pošalje pismo istražnom sudiji i obavijesti ga da ne želi da ga neko više zastupa. I o tome sudija treba da obavijesti advokata”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Marović je uhapšen 17. decembra zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama kojima je budvanska kasa oštećena za više desetina miliona eura.

On je tokom saslušanja negirao te optužbe.

Bonus video: