Prikriveni identiteti, naracija prirode u Londonu

Izložba ima za cilj pokretanje otvorenog dijaloga o pitanjima vezanim za ljudsku prirodu i za ljudski narativ o našem uticaju na prirodnu sredinu
97 pregleda 0 komentar(a)
Mirjana Marsenić-Vujović, Foto: GALLERY106.ORG.UK
Mirjana Marsenić-Vujović, Foto: GALLERY106.ORG.UK
Ažurirano: 09.02.2016. 16:22h

Izložba Mirjane Marsenić-Vujović i Natalije Đuranović, pod nazivom “ Prikriveni identiteti: naracija prirode” u londoskoj “Galeriji 106”, koja će biti otvorena sjutra, je posljednja u seriji izložbi skoncentrisanih na pitanja vezana za identitet umjetnika i uticaj globalizma na njihov profesionalni razvoj. Na izložbi će se predstaviti i engleski umjetnici Madeleine Burt i Luke Beachey.

“Izložba ima za cilj pokretanje otvorenog dijaloga o pitanjima vezanim za ljudsku prirodu i za ljudski narativ o našem uticaju na prirodnu sredinu. Izložba baca svjetlo na djelovanje i moć prirode i ulogu koju ona ima u savremenom životu. Umjetnici koji učestvuju na izložbi posmatraju temu prikrivenih identiteta kroz vlastite perspektive”, saopštili su organizatori izložbe.

Natalija Đuranović izložiće slike iz ciklisa ”Anima Mundi” izlagane u Veneciji i u Londonu.

“Umjetnica inspiraciju crpi iz duše svijeta i njen opus ‘Anima Mundi’ je svojevrsna naracija o univerzalnim putovanjima i istraživanju različitih svjetova stavljajući naglasak na slobodu izražavanja i razumijevanje ljudske indiferencije prema obmanama i kreaciji koje nose hibridni identiteti”, istakli su organizatori izložbe.

Mirjana Marsenić će se predstaviti radovima koji su nastali 2012. godine u Francuskoj, kao i radovima rađenim u Veneciji prošle godine, za vrijeme boravka koji je organizovala “Galerija 106”.

“Njeni radovi na njoj svojstven način govore o mutnoj vodi venecijanskih kanala i propadanja uzrokovanog kombinacijom faktora kao što su moć prirode i podsticanje promjena koje su značajne, ali često bivaju zanemarene”, naglasili su organizatori izložbe.

“Galerija 106” će i ove godine nastaviti da se bavi različitim temama iz savremenog života i umjetnosti sa posebnim akcentom na marginalizovane teme posmatrane iz neposredne blizine, bez distance. Galerija ce imati zimski i ljetnji program rezidencije, a umjetnici koji budu učestvovali imaće priliku da izlažu radove u okviru ljetnjeg i zimskog salona.

Bonus video: