Paljenje vozila Željka Aprcovića je napad na advokaturu

Folksvagen pasat poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednika kotorskog odbora te partije advokata Željka Aprcovića je zapaljeno u kotorskom naselju Plagenti, u noći između 7. i 8. februara, oko 2.45 sati
279 pregleda 32 komentar(a)
Željko Aprcović, Foto: Dps.me
Željko Aprcović, Foto: Dps.me
Ažurirano: 09.02.2016. 10:48h

Nakon što je u noći između 7. i 8. februara u Kotoru zapaljeno vozilo advokata Željka Aprcovića, reagovali su iz Advokatske komore Crne Gore, izražavajući nezadovoljstvo i protest zbog, kako navode, još jednog u nizu napada na njihove članove.

"Ovakav kukavički čin paljenja vozila advokata Aprcovića, predstavlja napad na advokaturu, kao nezavisnu i samostalnu profesiju i isti predstavlja potvrdu da su advokati izloženi svakodnevnim pritiscima i fizičkim napadima od strane nasilnih pojedinaca, zbog čega i zahtjevamo da nadležni državni organi, u što kraćem roku rasvijetle ovaj i sve druge napade na advokate, odnosno otkriju počinioce ovih krivičnih djela i na taj način zaštite advokate od eventualnih budućih napada", navodi se u reagovanju Advokatske komore, koje potpisuje predsjednik, advokat Zoran Begović.

Iz Advokatske komore su apelovali na nadležne državne organe da u okviru svojih nadležnosti preduzmu sve mjere i radnje, kako bi advokati bez pritisaka i straha za svoj život i život svojih porodica, mogli obavljati advokatsku djelatnost na najbolji mogući način.

"Podsjećamo cjelokupnu crnogorsku javnost da su u nekoliko navrata advokati fizički napadani u sudnicama i ispred zgrade suda, te da su u više navrata i zapaljena njihova vozila, a da počinioci tih krivičnih djela u većem broju slučajeva nijesu identifikovani, što sve upućuje na potrebu da se na najozbiljniji mogući način pristupi razotkrivanju počinilaca navedenih krivičnih djela, učinjenih prema advokatima", navode iz Advokatske komore.

Folksvagen pasat poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednika kotorskog odbora te partije advokata Željka Aprcovića je zapaljeno u kotorskom naselju Plagenti, u noći između 7. i 8. februara, oko 2.45 sati.

U požaru je lakše oštećen i automobil pežo koji je bio parkiran pored Aprcovićevog vozila.

Vatrogasci kotorske Službe zaštite brzo su reagovali i odmah ugasili požar, ali je Aprcovićev automobil ipak pretrpio veću štetu.

Bonus video: