Jovović: "Vijesti" nisu pogriješile

Uprava policije je danas saopštila da zapaljeni BMW X5 nije registrovan na ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja
82 pregleda 40 komentar(a)
Zapaljen BMW, Petar Ivanović, Foto: Čitalac "Vijesti"
Zapaljen BMW, Petar Ivanović, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 08.02.2016. 18:04h

Automobil BMW X5 nije registrovan na ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, već na drugu osobu sa istim imenom, saopštila je policija, ali su "Vijesti" za svoju tvrdnju imale potvrdu iz Službe zaštite i spašavanja i istrage.

Informacija da se automobil vodi na ime ministra Ivanovića saopštena je u subotu poslije podne iz Službe zaštite i spasavanja Podgorice.

Novinar "Vijesti" pozvao je tog dana Službu zaštite na njihov zvanični broj, odnosno call centar - "123". Službenik koji se javio na telefonski poziv saopštio je da je vatrogasna jedinica radila po prijavi da automobil gori u ulici Blaža Jovanovića u ranim jutarnjim časovima. Na pitanje o kom vozilu je riječ, registarskim oznakama i vlasniku, službenik je saopštio "PG CL 973", na ime Petra Ivanovića. Na pitanje da li posjeduje podatke o godištu Ivanovića, kako bi se utvrdio identitet, službenik je istakao da je u pitanju vozilo ministra poljoprivrede Petra Ivanovića. To je ponovio i u naknadnom razgovoru istog dana. Tragom te informacije novinar je pozvao izvor iz istrage, koji je potvrdio da automobil jeste registrovan na ministra Ivanovića, ali da ga vozi druga osoba - Aleksandar Vujović, koja je od njega kupila automobil.

Tačno u 16:04:44 istog dana proslijeđena je poruka ministru Ivanoviću za komentar povodom paljena vozila BMW X5, koje je prema dobijenim podacima registrovano upravo na njega. Na tu poruku i nekoliko poziva na broj telefona Ivanovića, dostupan "Vijestima", nije bilo odgovora.

Uprava policije je danas saopštila da zapaljeni BMW X5 nije registrovan na ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"Pomenuto vozilo BMW X5, registarskih oznaka PG CL 973, nije registrovano na ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja već na lice iz Podgorice koje ima isto ime i prezime kao ministar, sa drugačijim drugim ličnim podacima. U požaru, koji je na vozilu nastao u noći između 05. i 06. februara 2016. godine, na jednom od parkinga u naselju Blok V u Podgorici, je na navedenom vozilu nastala veća materijalna šteta. Vozilo inače nije koristilo lice na koje je registrovano već A.V. iz Podgorice. O događaju je obaviješten nadležni tužilac a na licu mjesta je izvršen uviđaj. Tragovi sa lica mjesta su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja koja se obavljaju, između ostalog, radi utvrđivanja uzroka požara kao i potpunog rasvjetljavanja događaja", navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Ministar Ivanović juče je negirao da je vlasnik zapaljenog vozila i najavio tužbu protiv "Vijesti".

"'Vijesti' su u ovom slučaju postupile potpuno u skladu sa profesionalnim standardima i kodeksom novinara, i za to imamo dokaze. Jedva čekam tužbu g. Ivanovića", rekao je glavni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović.

Bonus video: