Cetinjske firme treba pomoći

Rukovodilac radne grupe, ministar privrede Vojin Đukanović je kazao da isplata ličnih dohodaka zaposlenima i povezivanje radnog staža nije obaveza Vlade već poslodavaca
67 pregleda 1 komentar(a)
Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.02.2016. 09:50h

Radna grupa sastavljena od prestavnika Vlade, fondova i sindikata posjetila je cetinjska i budvanska preduzeća koja su u stečaju, kako bi stekla uvid u njihove probleme i utvrdila za koliko radnika treba uplatiti lične dohotke i povezati radni staž.

Rukovodilac radne grupe, ministar privrede Vojin Đukanović je kazao da isplata ličnih dohodaka zaposlenima i povezivanje radnog staža nije obaveza Vlade već poslodavaca:

“Isplatiti se može samo zarađeno. Ali ukupna privredna situacija je takva da se firmama i radnicima mora dodatno pomagati. Obezbijedićemo novac za isplatu onoga što je dogovoreno, ali moderni tržišni uslovi nalažu da opstaju samo oni koji mogu i hoće da rade, a oni koji to ne mogu ići će u likvidaciju”.

Direktori, stečajni upravnici i predstavnici sindikata deset cetinjskih preduzeća čiji radnici i po nekoliko godina nijesu primali plate govorili su o stanju u ovim firmama i mogućnostima da se problemi riješe.

Bonus video: