Denver odbranom ugušio Karolinu i osvojio 50. Superboul

MVP lige, kvoterbek "pantera" Kem Njuton, bio je potpuno neprimjetan, jer su ga Von Miler i drugovi nevjerovatnim pritiskom onemogućili da bilo šta uradi
4 komentar(a)
Denver Bronkos, Foto: Reuters
Denver Bronkos, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2016. 03:37h

Pobjednici jubilarnog, 50. Superboula su igrači Denver Bronkosa, koji su u najskupljem događaju u istoriji sporta savladali Karolina Panterse sa 24:10.

"Divljim konjima" iz Kolorada je treći trofej "Vins Lombardi" klupskoj istoriji donijela savršena odbrana, koja je uništila najbolji napad NFL-a.

MVP lige, kvoterbek "pantera" Kem Njuton, bio je potpuno neprimjetan, jer su ga Von Miler i drugovi nevjerovatnim pritiskom onemogućili da bilo šta uradi.

Njihova nestvarna igra je pokrila loše izdanje napada, pa je malo nedostajalo da Denver postane prva ekipa u istoriji koja je osvojila Superboul, a da njeni ofanzivci nisu upisali tačdaun.

Ali, nakon savršene reakcije Milera, koji je sekovao Njutona i oteo mu loptu, napad Bronkosa je četiri minuta prije kraja krenuo sa četiri jarda od end zone.

Takvu šansu čak ni indisponirani veteran, 39-godišnji Pejton Mening, koji je vjerovatno završio karijeru svojim drugim šampionskim prstenom i postao prvi koji je to uradio sa dva tima, nije mogao da propusti.

Dao je loptu u ruke Si Džej Andersonu, koji je utrčao u end zonu i postigao tačdaun za 22:10, a Beni Fauler je pretvaranjem za dva poena postavio konačnih 24:10.

Mening je imao slab kvoterbek rejting (56,6), uz 13 realizovanih od 23 dodavanja za 141 jard, presječenu loptu, fambl i pet sekova.

Njuton je bio još gori - rejting 55,4, pasovi 18 od 41, 265 jardi, dva fambla, intersepšn i šest sekova.

Za MVP Superboula je sasvim zasluženo proglašen Miler, koji je imao dva i po seka i dva isforsirana fambla.

Bonus video: