Lara Gut slavila u superveleslalomu Garmiša

Švajcarkinja Lara Gut pobjednica je četvrtog superveleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Garmiš Partenkirhenu
0 komentar(a)
Lara Gut_1, Foto: REUTERS
Lara Gut_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 07.02.2016. 12:37h

Švajcarkinja Lara Gut pobjednica je četvrtog superveleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Garmiš Partenkirhenu.

Do pete pobjede ove sezone, a 17. u Svjetskom kupu, došla je u vremenu minut, 20 sekundi i 51 stotinku. Gut je ove sezone dva puta slavila u veleslalomu, u Aspenu i Lincu, dobila je i spust i kombinaciju u Val Dizeru.

Ona je za 15 stotinki bila brža od drugoplasirane Njemice Viktorija Rebensburg, dok je treća bila pobjednica prva tri superveleslaloma sezone, Amerikanka Lindzi Von sa zaostatkom od 23 stotike.

Na četvrtom mjestu završila je Tina Vajrajter iz Lihtenštajna, peta je bila Austrijanka Kornelija Huter, a šesta Šveđanka Kajsa Kling.

Von je vodeća u plasmanu superveleslaloma sa 360 bodova. Gut je druga sa 261, dok je treća Huter sa 215 bodova.

Von zauzima čelnu poziciju i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa 1060 bodova. Gut je druga sa 973, a treća Rebensburg sa 820 bodova. Svjetski kup alpskih skijašica biće nastavljen 13, februara spustom švajcarskoj Kran Montani.

Bonus video: