Crnogorski borci bez medalje u Parizu

Naši džudisti pokazali kvalitet i želju, ali i manjak iskustva u odnosu na najbolje džudiste današnjice
56 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: Facebook.com
Danilo Pantić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 07.02.2016. 11:45h

Crnogorski džudisti niujesu uspjeli da osvoje medalju na grend slemu u Parizu. Nakon što je dan ranije Nikola Gušić zaustavljen u 2. kolu kategorije do 73 kilograma, to su upravo uradili Srđan Mrvaljević u kategoriji do 81 kilogram i Danilo Pantić u kategoriji do 100 kilograma. Marko Bubanja je eliminisan u prvom kolu.

I poput Gušića, nijedan od naših boiraca nije razočarao, naprotiv! Juniorski prvak Evrope, Danilo Pantić je na debiju na grend slemu namučio Ukrajinca Artjoma Blošenka, jednog od najboljih svjetskih boraca. Pantić je uspio da upiše juko i kazneni poen Ukrajincu, koji je osvojio prvi gran pri ove sezone u Havani, a bio je bronzani na grend slemu u Tokiju 2014. godine. Blošenko je zahvaljujući iskustvu uspio da dođe do vazarija i uz dosta muke da sačuva prednost.

Napadali su i ostali izabranici crnogorskog trenera Huberta - Hupa Rorauera. Mrvaljević je opet dobio Azerebejdžanca Abdulaha Rasulua, samo nakon velike borbe na juko, za razliku od prošlogodišnjeg obračuna koji je naš as riješio iponom. Mrvaljević je u 2. kolu napadao domaćeg takmičara Žilijena Kermareca, par puta bio jako blizu izjednačenju nakon startnog vazarija Francuza, da bi u finišu nevjerovatno spremni Francuz uspio da iz kontre poentira na ipon.

A Marko Bubanja, kao i u dvije prethodne borbe u crnogorskom kimonu je izgubio za jedan više kazneni poen. On nije dozvolio Poljaku Jakubu Kubienicu da poentira, ali je sakupio tri šida, za razliku od iskusnijeg rivala kojem su suđene dvije kazne.

Bonus video: