Jeknić pucao u gužvi od 200 ljudi: "Svašta se moglo desiti"

Policija je uhapsila Ivana Jeknića, nakon što je potegao pištolj i pucao tri puta u vazduh na terasi restorana Ski-centra “Kolašin”
359 pregleda 21 komentar(a)
Kolašin skijalište pucnjava, Foto: Slavko Radulović
Kolašin skijalište pucnjava, Foto: Slavko Radulović
Ažurirano: 07.02.2016. 07:37h

Policija je uhapsila Ivana Jeknića (21) nakon što je juče oko 13.30 časova potegao pištolj i pucao tri puta u vazduh na terasi, ispred restorana Ski-centra “Kolašin 1450”.

Tokom pucnjave niko nije povrijeđen.

Jedan od očevidaca kazao je “Vijestima“ da je u tim trenucima na terasi bilo preko 200 ljudi, među kojima i veliki broj djece.

Jeknić i njegov drug J. T. prije pucnjave su se potukli ispred restorana sa grupom mladića iz Podgorice.

Jeknić je, navodno, potegao pištolj kada su policajci prilazili, pucao i prijetio da će ih ubiti.

Policajci su uspjeli da ga razoružaju.

Osnovni državni tužilac Vojislav Grujić kaže da će Jeknić biti saslušan i nakon toga biće odlučeno o njegovom zadržavanju u pritvoru.

“Zasada, on se tereti za napad na službeno lice i nedozvoljeno držanje oružja. Do kraja dana daće izjavu i nadležni tužilac odlučiće o njegovom pritvoru“, kazao je Grujić.

On nije mogao da saopšti više detalja o tuči, koja je prethodila pucnjavi.

Pred policijom, navodno, Jeknić i njegov drug nijesu željeli da kažu imena mladića sa kojima su se potukli.

Prema nezvaničnim informacijama, Podgoričani su odamah nakon tuče autom napustili skijalište, pa nijesu ni privođeni u kolašinsku policiju.

Tako je, uz Jeknića, juče priveden samo J. T.

Kolašinci i Podgoričani, koji su juče imali obračun, tukli su se i prije sedam dana u jednoj kolašinskoj diskoteci.

Uz posredstvo roditelja, navodno su se nakon prvog uskoba izmirili.

Tada je i J. T. koji je zadobio povrede prilikom tuče, povukao krivičnu prijavu protiv Podgoričana.

Direktor Ski-centra “Kolašin 1450” Boban Šćepanović juče se izvinio posjetiocima zbog “incidenta” .

“Nekoliko mladića su iz nepoznatog razloga imali fizički obračun, ali zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika policije svi učesnici su već procesuirani. Nije bilo povrijeđenih, tako da se dan na snijegu normalno odvija”, rekao je Šćepanović “Vijestima”.

Ljekarska pomoć na skijalištu ukazana je nekolicini posjetilaca, koji su pretrpjeli šok zbog pucanjave, a jedan mlađi turista je povrijeđen pri padu na terasi. Njega su u opštem haosu odgurnuli turisti, koji su pokušali da pobjegnu dok je Jeknić pucao. O dešavanju u kolašinskom ski-centru juče su se moglo čuti i pohvale i kritike reakcije policije.

“Sjedio sam za stolom pored kojeg je počela tuča. Držao sam dijete u krilu, a za tim stolom je bila i moja kuma koja je u drugom stanju. U tuči je učestvovalo 5 do 6 momaka...”, ispričao je gost ski centra. Prema njegovim riječima, tri do pet minuta nakon što je tuča prestala i učesnici se udaljili, pojavio se momak, koji je izvadio pištolj i počeo da puca u vazduh. Kako tvrdi sagovornik “Vijesti”, policija je tek tada prišla.

“U stavari oni su nas dodatno ugrozili, jer je jedan policajac pokušavajući da razoruža mladića, njegovu ruku s pištoljem spuštao prema našem stolu. Svašta se moglo desiti”, rekao je on.

Bonus video: