Ministarstvo kulture podržaće realizaciju Festivala filma

Crnogorska kinematografija, tokom festivalskih izdanja u Njemačkoj, Francuskoj i Kini, u maju i junu biće, kako se precizira, zastupljena prezentacijom savremenog stvaralaštva, dok će u saradnji s Crnogorskom kinotekom biti predstavljen portret reditelja Veljka Bulajića
0 komentar(a)
film, Foto: Shutterstock.com
film, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.02.2016. 09:51h

Ministarstvo kulture Crne Gore podržaće realizaciju Festivala filma Jugoistočne Evrope u Berlinu, Parizu i Ningbou.

Kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, ugovor o sufinansiranju potpisali su crnogorski ministar kulture, Pavle Goranović i predsjednik Festivala, Jordan Plevneš.

“U kontekstu definisanih i utvrđenih prioriteta razvoja crnogorske kulture, Goranović je istakao da realizacija Festivala filma Jugoistočne Evrope ima poseban značaj za međunarodnu afirmaciju domaće kinematografije”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Plevneš, uz zahvalnost zbog kontinuirane podrške Ministarstva kulture, izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da crnogorski filmski projekti, tokom Festivala, zavrjeđuju posebnu pažnju brojne publike, ali i stručne javnosti.

Crnogorska kinematografija, tokom festivalskih izdanja u Njemačkoj, Francuskoj i Kini, u maju i junu biće, kako se precizira, zastupljena prezentacijom savremenog stvaralaštva, dok će u saradnji s Crnogorskom kinotekom biti predstavljen portret reditelja Veljka Bulajića.

Bonus video: