Bolji savjet o depresiji nećete ćuti

"Poruka ovog predavanja je da crne rupe i nisu tako crne kako su predstavljene. One nisu više beskrajni zatvor kako se ranije smatralo. Stvari mogu da izađu iz crne rupe napolje i vjerovatno i u drugi univerzum. Pa, ako se osjetite kao da ste u crnoj rupi, nemojte da odustajete - postoji izlaz"
51 pregleda 3 komentar(a)
Stiven Hoking, Foto: Whosright.com
Stiven Hoking, Foto: Whosright.com
Ažurirano: 05.02.2016. 08:24h

Stiven Hoking je jedan od najvećih umova današnjice, ali i osoba koja se cio život bori sa teškom bolesti motornih neurona i uprkos nedaćama nastavlja dalje - pa ko bolji saviet o depresiji može da vam da od njega?

Na predavanju o crnim rupama na "Royal Institution" u Londonu, Stiven Hoking je iz interesantnog ugla prišao temi depresije koja muči mnoge ljude širom svijeta.

Kao metaforu za borbu sa ovim problemom iskoristio je, naravno, crne rupe u svemiru, dok je pričao o tome kako je prevazišao poteškoće sa kojima se susreo u životu.

"Poruka ovog predavanja je da crne rupe i nisu tako crne kako su predstavljene. One nisu više beskrajni zatvor kako se ranije smatralo. Stvari mogu da izađu iz crne rupe napolje i vjerovatno i u drugi univerzum. Pa, ako se osjetite kao da ste u crnoj rupi, nemojte da odustajete - postoji izlaz", zaključio je slavni naučnik.

Hoking ne samo što je brilijantan naučnik čija otkrića su "prevrnula" naučni svijet sa svih strana, već posjeduje i snažnu volju. Njemu je u 21. godini dijagnostifikovana bolest motornih neurona, a ljekari mu nisu dali više od dvije godine života.

Međutim, profesor Hoking ne samo što je preživio još mnogo, mnogo godina, već je napravio velika otkrića, pisao knjige, drži predavanja i tako, nastavlja da inspiriše ljude širom svijeta.

Logično je da ga onda vrijedi poslušati, jer i u najcrnjim trenucima, samo je potrebno da se sjetite - uvijek postoji izlaz!

Mondo.rs

Bonus video: