Mještani Vira i Rastovca optužuju advokata za falsifikovanje

Žarko Varajić tvrdi da je postupao kako mu Etički kodeks nalaže
130 pregleda 2 komentar(a)
mještani Vira i rastovca, Foto: Svetlana Mandić
mještani Vira i rastovca, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.02.2016. 19:38h

Mještani Vira i Rastovca podnijeli su juče krivičnu prijavu protiv advokata Žarka Varajića.

Ukupno 35 ljudi, koji su tražili naplatu štete za pretrpljeni strah prilikom eksplozije skladišta municije firme “Booster“ 8.jula 2006. godine, optužuju Varajića da je falsifikovao njihove potpise i punomoćje.

Tvrde da je advokat bez njihovog ovlašćenja vodio pomenuti sudski spor i da je tužba povučena, jer se nije pojavio na ročištu 2013. Zbog toga će pedesetak mještana, kojima su blokirani računi, morati da plati sudske troškove od preko 5.800 eura.

Varajić je kazao “Vijestima” da je u pomenutom sudskom postupku, kao i u svim ostalim, postupao onako kako mu Etički kodeks nalaže. On je pojasnio da se situacija promijenila i da je do zastare došlo nakon što je odlučeno da se vlasnik firme “Booster” Aleksandar Božović tereti samo za nedozvoljenu trgovinu.

“Na taj način i tužba za nematerijalnu štetu je zastarjela. Da bi mještane spasio daljih troškova, povukao sam tužbu na način što se nijesam pojavio na suđenju, te je njihova obaveza samo plaćanje sudskih troškova. Ukoliko sam ih nezakonito zastupao, odakle kod mene njihova kompletna dokumentacija i izvodi iz knjige rođenih”, kazao je Varajić, istakavši da mu je žao što nijesu uspjeli da izdejstvuju naplatu štete za pretrpljeni strah, ali da to nije njegova krivica.

Mještanin Momčilo Međedović kazao je da je Varajiću predao izvode iz knjige rođenih i sve papire koji su bili kod drugih advokata. Varajić mu je, navodno, tražio te papire i rekao da nijesu zakasnili sa tužbom.

Varajić je, međutim, rekao da Međedovića poznaje samo iz sudnice, iz vremena kada je vodio drugi spor.

Bonus video: