Divlje jagode obradile tradicional- „Evo banke cigane moj”

"Svjestan da postoji minimum 100 verzija ove pjesme, želio sam da napravim nešto što do sada nije urađeno”, ističe Lipovača
101 pregleda 2 komentar(a)
Divlje jagode, Foto: Privatna arhiva
Divlje jagode, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.02.2016. 17:44h

Sastav “Divlje jagode” sinoć je objavio najavni singl novog albuma koji će biti objavljen na proljeće 2017. U pitanju je rok verzija tradicionalne mađarske pjesme “Evo banke cigane moj”. Ovo je drugi put u karijeri “Divljih jagoda” da osnivač benda Zele Lipovača odluči da obradi neku izvornu numeru. Prije više od 30 godina, na jednom od njihovih albuma našla se numera “Moj dilbere”.

“Kao svirač, moram stalno nešto da izmišljam, a sada sam bio siguran da je pravo vrijeme da snimim obradu tradicionalne pjesme. Odabrao sam baš numeru “Evo banke cigane moj”, iako svjestan da postoji minimum 100 verzija, želio sam da napravim nešto što do sada nije urađeno”, ispričao je “Vijestima” Lipovača.

Ističe da je sebi postavio težak zadatak, ali da se nada da je uspio u tome, o čemu će suditi publika.

“Trudim se da uvijek napravim nešto originalno. Eto, prije mjesec dana mi je palo na pamet da obradim ovu pjesmu, a kako sve što ja radim ima neku prepoznatljivost, tako sam i ovoj numeri dao svoj pečat”, siguran je Lipovača kome je u ovom projektu pomogao Branko Zlatarov.

“On je svirač i pjevač, a ovu numeru izveo je na specifičan način”, istakao je Zele.

Lipovača je kazao da ne postoji mogućnost da Branko zamijeni sadašnjeg pjevača “Jagoda”, Livia Beraka.

“Branko je Rom koji pjeva po restoranima. Inače je multiinstrumentalista i veoma talentovan. Međutim, on nema ambicija da pjeva u rok bendu, tako da Livio ostaje na mjestu pjevača 'Divljih jagoda'”, zaključuje Lipovača.

Bonus video: