Vušurović: Popović i Janović pokazali put narednim generacijama

8 komentar(a)
Igor Vušurović, Nikola Janović i Bojana Popović, Foto: Uprava za mlade i sport
Igor Vušurović, Nikola Janović i Bojana Popović, Foto: Uprava za mlade i sport
Ažurirano: 04.02.2016. 17:39h

Na istom mjestu se našlo troje sada već bivših vrhunskih crnogorskih sportista, koji su ponos naše države, osvajači brojnih medalja na najvećim evropskim i svjetskim takmičenjima, te olimpijskim igrama - v.d. direktora Uprave za mlade i sport, Igor Vušurović organizovao je prijem za ikonu rukometnog sporta, a danas sportskog direktora Budućnosti, Bojanu Popović, te doskorašnjeg kapitena vaterpolo reprezentacije Nikolu Janovića.

Uručujući im medalje „Vrhunski sportista Crne Gore”, Vušurović je naglasio da je doprinos Bojane Popović i Nikole Janovića promociji Crne Gore i sporta nemjerljiv, te da su svojim medaljama pokazali put narednim generacijama koji će sa ponosom nositi dres sa crnogorskim grbom.

"Zadovoljstvo mi je da vam poželim dobrodošlicu, možda u jedan drugi dio vaše karijere, u kome je Bojana možda iskusnija, a to je život sportskog radnika Crne Gore. Zato smo bili predodređeni baveći se sportom i nadam se ostajući u njemu i sportski razmišljajući do samog kraja. Vrhunski sportisti, kojih nema mnogo, treba da imaju jednu snagu i kompaktnost i homogenost kao tim, kao što ste komandovali i vi vašim timovima. Ja sam sticajem okolnosti na ovoj poziciji i volio bih da ovo budu šira druženja da pokažemo našu moć i rezultate, da ne budu zaboravljeni i da budu državni reprezent i zvijezda vodilja budućim generacijama. Želim im da imaju uzore u vama i da postignu bolje rezultate nego što ste vi imali u vašim karijerama, a znam da je to i vaša želja. Nadam se da ćete biti aktivni u narednom periodu, a Uprava za mlade i sport će vam dati svu moguću podršku", rekao je Vušurović.

Bojana Popović se zahvalila Vušuroviću na pozivu, kojim je, kako kaže, iznenađena.

"Ovo je jedan lijep gest i drago mi je da ima ljudi koji se sjete bivših sportista. Zahvaljujem mu i što nas je vratio u to vrijeme kada smo se aktivno bavili sportom i postizali sve te rezultate. Moja karijera je trajala dugo i završila se na Olimpijskim igrama kako sam i najavila. Puno je bilo govora i o povratku, međutim ja sam sebe ispunila kroz karijeru koja je trajala punih dvadesetpet godina u kojima sam ispunila sve svoje ciljeve. Zadovoljna sam završila karijeru i nisam imala razloga da ponovo ulazim u sportske vode. Sada sam u svemu tome na neki drugi način kao sportski direktor i tu se pronalazim polako. Uživam u toj ulozi i za sada mi to prija. U periodu od kako sam prestala da igram, postala sam majka dvoje djece i to mi predstavlja još veći uspjeh. Trenutno živim u najljepšem periodu moga života. Sport je bio jedan dio, sada je tu drugi u miksu sa pozicije sportskog radnika", rekla je Bojana.

Po završetku Evropskog prvenstva u Beogradu, na kojem su „ajkule” osvojile srebro, Nikola Janović je neočekivano najavio kraj bogate igračke karijere.

"Hvala Igoru na lijepom gestu što se sjetio da nam se na ovaj način zahvali na našim karijerama. Uvijek je teška odluka kada odlučite da prestanete da igrate jer praktično završavate sa nečim u čemu ste bili uspješni svih ovih godina. Takav je vrhunski sport i jednostavno osjetite trenutak kada dođe kraj i kada ste dali sve što ste mogli. Odlazite zadovoljni jer ste uspjeli da postignete cilj sa reprezentacijom i da sve što ste zacrtali se jednostavno ostvari. Da se reprezentacija kvalifikuje na Olimpijske igre, da se osvojim medalja, da odigrate moćno kao što smo mi odigrali na poslednjem prvenstvu Evrope i sa te strane ste ispunjeni. Kada se vratite unazad gdje sam bio kapiten reprezentacije osam godina, osjetite da ste kao sportista ispunjeni, i sa te strane odlazite spokojno", istakao je Janović.

Bonus video: