Fanovi će biti iznenađeni

Iako je bio član sudija u X Factoru, za duetsku pjesmu izabrao je ipak finalistkinju Prvog glasa Srbije Saru Jo.
0 komentar(a)
Kiki Lesendrić, Piloti, Golubovci, Foto: Luka Zeković
Kiki Lesendrić, Piloti, Golubovci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.02.2016. 17:31h

Zoran Kiki Lesendrić uskoro će objaviti novi album. Projekat nazvan “Širom zatvorenih očiju” donijeće 11 ljubavnih pjesama, a muzičaru se zbog toga kao najbolji datum za objavljivanje čini upravo 14. februar, Dan zaljubljenih.

“Najvjerovatnije ćemo stići da ga objavimo do tada. Imali smo problem sa omotom, zato možda i zakasni koji dan”, priča za “Vijesti” Lesendrić. Od 20 pjesama koliko je ušlo u najuži izbor odabrao je 11, dok preostalih devet, kako kaže, čeka neka bolja vremena.

“Ima tu novih pjesama za koje nemam tekst, a pojedine su stare po nekoliko godina. Svakako neće se baciti, samo čekaju dobar momenat za objavljuivanje, jer su mi se ovih jedanaest učinile kao prava mjera, jer ima otprilike oko 50 minuta muzike”, objašnjava on.

Kako pripadnik “stare škole” svakao više voli formu albuma.

“I 80-ih godina objavljivali smo singlove, ali su oni bili najava albuma. Po tom principu radim i danas. Prvi put sam zadovoljan svakom pjesmom i sad sve zavisi od pažnje medija. Ono što je bitno kod ovog albuma je da sve pjesme imaju zajedničku nit. Znam da je mnogim bendovima i izvođačima upravo objavljivanje singlova jedina šansa da pokažu publici da rade, ali to nije dobro, jer kako ćete na turneju sa jednim singlom”, pita se Kiki.

Za novi album kaže da “nije tipičan Pilotski” i da će stari fanovi biti iznenađeni zvukom.

“Odudara od našeg tipičnog zvuka. Izdvojio bih pjesmu “Gužva u stanu” koja je napravljena u fanki fazonu i mislim da ćemo za nju prvu da radimo spot. Takođe favorizujem i duet sa Sarom Jo”,otkriva on.

Iako je bio član sudija u X Factoru, za duetsku pjesmu izabrao je ipak finalistkinju Prvog glasa Srbije.

“Sara se pokazala kao pravi profesionalac, a bila je upečatljiva i na takmičenju. Jedna je od rijetkih koja je uspjela da izbori svoje mjesto. Od učesnika X Faktora nakon takmičenja niko se nije izdvojio posebno. Eto i Tamara Milanović koja mi je bila interesantna otišla je za Katar i radi nešto potpuno drugo”, objasnio je on.

Bonus video: