Vujošević: Umjesto izvinjenja Vidu Kopitoviću, optužuju bez dokaza

Vujošević je negirao da je on lično, kao ni trener Dragoljub Koptiović, dao bilo kakve informacije da će avionsku kartu za Vida Kopitovića kupiti klub
297 pregleda 3 komentar(a)
Rajko Vujošević, Foto: Savo Prelević
Rajko Vujošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.02.2016. 16:14h

Karate klub Budućnost ne snosi nikakvu odgovornost za neodlazak takmičara tog kluba Vida Kopitovića na Evropsko prvenstvo (EP), kazao je direktor podgoričkog tima Rajko Vujošević.

Vujošević je negirao da je on lično, kao ni trener Dragoljub Koptiović, dao bilo kakve informacije da će avionsku kartu za Vida Kopitovića kupiti klub.

"Kada je Karate savez Crne Gore (KSCG) tražio da se uplati prvi dio rate od aranžmana koji je iznosio 712 EUR (dopis br.01/16) lično sam uplatio prvu ratu u iznosu od 300 EUR, 14. januara za koju postoji i priznanica o uplati", rekao je Vujošević agenciji MINA.

On je ponovio da u aranžmanu od 712 EUR avionska karta košta 380, a 330 EUR ostali troškovi (hotel, kotizacija, usloge prevoza Podgorica-Tirana-Podgorica) i troškovi prevoza u Larnaki.

"Dopisom broj 01-29/2 od Uprave za mlade i sport 14. januara obaviješteni smo da je sa radnog sastanka predstavnika tog vladinog organa i predsjednika KSCG Dragana Šakotića odlučeno da ta karate asocijacija snosi cjelokupne troškove svim reprezentativcima sa dostavljenog spiska broj 10/16 od 13.01.2016 godine(18 takmičara) za učešće na EP", navodi se u reagovanju Vujoševića.

Vujošević podsjeća da je na tom sastanku dogovoreno da Uprava za mlade sport KSCG avansno uplatiti 10.000 eura, na ime troškova učešća reprezentacije na šampionat na Kipru.

"U zaključcima sa sastanka navodi se da će taj iznos biti odbijen od sredstava koja će priprasti KSCG, po osnovu konkursa za sufinansiranje sportskih subjekata u 2016. godini. KSCG je, piše u zaključcima, dužan, da odmah nakon uplate avansnih sredstava iz tačke 2 zaključno izvrši povraćaj avansnih uplata koje su izvršili karate klubovi ili sami takmičari, odnosno njihovi roditelji sa namjenom učešća na EP", kazao je Vujošević.

On je naglasio da je KSCG i pored zaključaka Uprave za mlade i sport (14.01.2016) dopisom od 22. januara o odlukama sa sjednice Uprvanog odbora (održane 18.01.2016 godine) obavijesio karate klub Budućnost da takmičari moraju da uplate 330 eura, kako bi aranžmani bili u potpunosti pokriveni i finansijska konstrukcija za to takmičenje bila zatvorena u potpunosti.

"Pitamo se ko je mogao da promijeni odluke Uprave za mlade i sport o namjenski dobijenim sredstvima! Ja lično, kao ni Dragoljub Kopitović nikada nismo sekretarima saveza saopštili da je, ili da će biti kupljena karta već da će biti uplaćen cjelokupan aranžman KSCG u prvoj varijanti 712, odnosno u drugoj od 330 eura, što sam i saopstio sekretarima saveza", rekao je Vujošević.

On je nagasio da Savez, umjesto da se izvini Vidu Kopitoviću zbog neučešća na EP i neprijatnostima kojima je bio izložen, optužuje bez dokaza.

"Karate klub Buducnost napominje da ima svu dokumentaciju koja je na raspolaganju svim sredstvima javnog informisanja", kazao je Vujošević.

Bonus video: