Otišao iz grada jer se digla hajka

“Baošić mi ništa nije tražio. Par dana kasnije iz bezbjednosnih razloga sam napustio Herceg Novi, jer se digla velika hajka na mene i mog brata Vidaka da smo pomagali Baošiću nakon ubistva”, kazao je Milovan Bigović
678 pregleda 11 komentar(a)
Milovan Baošić, Foto: Savo Prelević
Milovan Baošić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.02.2016. 15:11h

Milovan Bigović iz Herceg Novog kazao je juče da ga je Dragoje Baošić nazvao telefonom nakon ubistva Jovana Kosaća u diskoteci “Kaza”, ali da mu ništa nije tražio.

Svjedok je u nastavku suđenja ispričao da je u vrijeme pucnjave bio kući i da mu je optuženi Baošić putem telefona ispričao “da se dogodila neka frka u diskoteci”.

“Baošić mi ništa nije tražio. Par dana kasnije iz bezbjednosnih razloga sam napustio Herceg Novi, jer se digla velika hajka na mene i mog brata Vidaka da smo pomagali Baošiću nakon ubistva”, kazao je Milovan Bigović.

Pred vijećem sutkinje Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici, ispričao da je bio u dobrim odnosima sa ubijenim sve do sukoba sa njegovim rođenim bratom Goranom Kosaćem.

“Goran Kosać mi je prilikom prvog sukoba zamjerio što se navodono družim sa izvjesnim Nikolićima iz Nikšića, sa kojim je on imao sukob. Tom prilikom došlo je do manjeg gurkanja i udaranja, ali ja to nijesam prijavio policiji. Telefonom sam kontaktirao Jovana i požalio se na ponašenje njegovog brata. Par mjeseci kasnije došlo je do novog incidenta i to u kafiću 'Gazela', kada je Goran Kosać počeo sa istom pričom, ali je ovaj put on izvukao deblji kraj. Zbog tog slučaja ja i moja braća smo odgovarali pred sudom za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda i pravosnažno smo osuđeni”, kazao je Bigović.

Prema navodima optužnice, Baošić je 14. septembra 2014. sa umišljajem ubio Jovana Kosaća, a nakon tuče stradalog sa Milanom Bigovićem.

Bonus video: